Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nazanin Zaghari-Ratcliffe, een Brits-Iraanse die sinds 2016 in Iran wordt vastgehouden, is terug in het VK

De Brits-Iraanse Nazanin Zaghari-Ratcliffe, die sinds 2016 vastzit in Iran, waar ze werd veroordeeld voor opruiing, wat ze altijd heeft ontkend, is op weg terug naar het Verenigd Koninkrijk, zo maakte een Brits parlementslid woensdag 16 maart bekend. Nazanin op de luchthaven van Teheran op weg naar huiszei dag Twitter Tulip Siddik, Labour MP voor Hampstead en Kilburn (Noord-Londen), waar Richard Ratcliffe, echtgenoot van Nazanin Zaghari-Ratcliffe, woont.

En in Teheran bevestigden officiële Iraanse media dat een Iraans-Britse was ” Verbinden “ voor de Britse regering. De laatste bevestigde zijn vrijlating niet onmiddellijk, maar de premier, Boris Johnson, sprak eerder op de dag zijn hoop uit op een positief resultaat en zei: “Onderhandelingen gaan door” En ze waren in hun laatste fase.

beschuldigd van samenzwering

Nazanin Zaghari-Ratcliffe, 43, kreeg dinsdag haar paspoort terug, wat de hoop op een vervroegde vrijlating wekte. Projectdirecteur van de Thomson Reuters Foundation, de liefdadigheidstak van het gelijknamige persbureau, werd in 2016 gearresteerd in Teheran, waar ze haar familie was komen bezoeken. Ze werd beschuldigd van samenzwering om de Islamitische Republiek Iran omver te werpen, wat ze heftig ontkent, en werd veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf.

Nadat ze haar straf had uitgezeten, werd ze eind april 2021 opnieuw veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf wegens deelname aan een demonstratie buiten de Iraanse ambassade in Londen in 2009. In oktober 2021 had ze haar beroep verloren, waardoor haar familieleden vreesden voor de dreigende terugkeer naar de gevangenis, waar ze in maart 2020 met een elektronische armband mocht vertrekken vanwege de Covid-19-pandemie.

READ  De confrontatie duurt voort tussen spoorwegarbeiders en spoorwegmaatschappijen in het VK - 21-06-22 om 20:24

Richard Ratcliffe, haar echtgenoot en vader van hun jonge dochter Gabriella, gingen in de herfst van 2021 in hongerstaking van 21 dagen om te waarschuwen voor haar lot.

Onderhandelen over de vrijlating van veel mensen met een dubbele nationaliteit

Boris Johnson had bevestigd dat een team van Britse onderhandelaars in Teheran aan het werk was om de vrijlating van verschillende mensen met een dubbele nationaliteit te bewerkstelligen. Volgens Britse media, waaronder: WachterAnousheh Ashouri, een gepensioneerde ingenieur die in augustus 2017 werd gearresteerd tijdens een bezoek aan zijn moeder en werd veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf wegens spionage voor Israël, werd ook vrijgelaten.

De Britse minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss zei woensdagochtend: BBC Ze gaf prioriteit “Om ervoor te zorgen dat onze schulden aan de Iraanse autoriteiten worden terugbetaald.”, een schuld van 400 miljoen pond (475 miljoen euro) uit de tijd van de sjah van Iran. De Britse autoriteiten hebben er echter altijd voor gewaakt de twee zaken niet met elkaar in verband te brengen.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Bi-nationalisme of buitenlanders, Iraanse “pionnen” voor onderhandelingen met het Westen

De wereld met AFP