Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Mali beval de militaire junta de opschorting van RFI-radio en Frankrijk 24

Om geen Afrikaans nieuws te missen, Abonneer u op de nieuwsbrief “Monde Afrique” via deze link. Vind elke zaterdag om 6 uur een week vol nieuws en discussies die worden behandeld door de redactie van “Monde Afrique”.

De Malinese Militaire Raad heeft in de nacht van woensdag 16 maart op donderdag bevolen de uitzendingen van RFI Radio en France 24 op financieel Omdat, volgens haar, om “valse beschuldigingen” De regering zei in een verklaring dat de schendingen zijn gepleegd door het Malinese leger en zijn gemeld door de Franse media.

Mali regering “verwerpt categorisch deze valse beschuldigingen tegen de dappere Malinese strijdkrachten.” En de “verbindt zich ertoe (…) Radio RFI (…) en France 24 tot nader order op te schorten”Hij specificeert communicatie Het werd ondertekend door kolonel Abdullah Maiga, een woordvoerder van de regering, en naar AFP gestuurd.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees In Mali bloedige confrontaties tussen jihadisten en Toeareg

De Malinese regering citeert een rapport van RFI op 14 en 15 maart, waarin de radio het woord gaf aan de vermeende slachtoffers van vermeende misstanden door het Malinese leger tegen burgers en de Russische particuliere veiligheidsgroep Wagner.

Agence France-Presse gaf aan dat de uitzendingen van de twee mediakanalen donderdagochtend werden voortgezet. France Medias Monde, het moederbedrijf van RFI en France 24, “Let op en heb spijt van deze advertentie”reageerde op zijn media-antennes en legde uit dat dergelijk commentaar door twee grote buitenlandse media, erg populair over het hele continent, al jaren geen precedent heeft in Mali.

READ  Door droogte getroffen meer in de VS onthult vat met skelet

De wereld met AFP