Nations League: Zinloze 1-0 nederlaag voor de Red Flames tegen Engeland

In een uitverkochte wedstrijd waren de spelers onder leiding van aanvoerder Tessa Wollaert, die een knappe overwinning op Nederland en een gelijkspel tegen Schotland boekte, niet te vertrouwen tegen de recente WK-finalisten. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Hemp (13e plaats).

De ‘Leeuwinnen’ oefenden meteen bij aanvang van de wedstrijd druk uit en het was Lauren Hemp die Nicky Evrard als eerste waarschuwde voor een verrassingsaanval (derde).

De Red Flames reageerden snel met een kopbal van Van Heavermait (9), die wonderwel werd gered door de Engelse doelman Earps.

De Engelsen openden uiteindelijk de score uit een hoekschop dankzij diezelfde Hemp, die na een voorzet van aanvoerder Bright (13) op de counter aanwezig was.

Aan het begin van de tweede helft miste Rousseau het doel en de rust na prachtig werk van Chloe Kelly (50e minuut).

Van Belgische kant was het Venants die Erbes waarschuwde met een helder schot, maar de Engelse doelman bleef alert (56).

Evrard, die tijdens de wedstrijd vaak op de proef werd gesteld, loste op de rand van het laatste kwartier eerst een prachtige vrije trap van Greenwood (71e) en daarna een schot van Hemp (78e).

De stand bleef op 1-0 en de Engelsen vertrokken met de drie punten.

In de andere ontmoeting van deze groep A1 won Nederland met ruime voorsprong van Schotland met 4-0.

Door dit resultaat verlaat België de koppositie in de groep ten gunste van Nederland en zakt naar de derde plaats met 4 punten, twee punten achter Nederland en Engeland, die de Red Flames dinsdag opnieuw ontmoeten in Leuven.

READ  Mercato | Mercato-Paris Saint-Germain: Griezmann, Coutinho ... Barcelona is klaar voor alles voor Neymar!