Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

NASA slaagde erin om over te schakelen naar de back-upcomputer van de Hubble-telescoop Tele

NASA heeft een belangrijke stap gezet met Hubble, aangezien zijn ruimtetelescoop sinds 13 juni 2021 in de wacht staat. Op 15 juli stapte hij over op de boordcomputer.

Dit is een zeer bemoedigende stap: op 16 juli 2021, NASA aankondigen Het slaagde erin de back-upcomputer van de Hubble Space Telescope van stroom te voorzien. Het iconische observatorium is sinds 13 juni buiten dienstDoor een probleem met de boordcomputer, de “payload computer”, is het degene die de wetenschappelijke instrumenten aanstuurt. In zijn 31 jaar in de ruimte heeft de Hubble-telescoop nog nooit dit soort problemen gehad.. Pogingen om deze boordcomputer opnieuw op te starten en opnieuw te configureren zijn mislukt.

In haar persbericht, dat sinds het begin van de black-out regelmatig is bijgewerkt, schreef NASA dat ” Succesvolle back-uphardware op de Hubble-ruimtetelescoop, inclusief de werking van de back-upcomputer aan boord, 15 juli In ruimtevaartuigen, zoals Hubble of satellieten, zijn er over het algemeen repeaters, dwz repeaters (of zelfs drie exemplaren) aan boord om een ​​back-upoplossing te hebben in geval van technische problemen.De Hubble-ruimtetelescoop heeft een back-upcomputer aan boord: in deze “Plan B” rekende NASA erop om de huidige storing op te lossen.

Het ruimteagentschap was eerlijkBewijs voor de oorsprong van het door Hubble ondervonden probleem, 15 juli. De boordcomputer bevindt zich in Alleen Het wordt het Instrument Science and Data Processing Command (of SI C&DH) genoemd. In deze unit zit ook een power control unit (“power control unit” in het Engels, of PCU): dat is waarschijnlijk de vraag.

Bron: Flickr/CC/NASA (pag

Activeer de nooditems

Een recente NASA-manoeuvre omvatte het verlichten van twee elementen aan de andere kant van de SI C&DH-module:

  • de controle-eenheid van de noodsituatiemacht,
  • Naast de controle-eenheid (voor de volledige naam “Command Unit/Data Science Coordinator”, of CU/SDF), geback-upt.
READ  Eerlijke gametrailers nemen het op tegen Diablo Immortal - Diablo Immortal

De power controller zorgt ervoor dat elk onderdeel van de boordcomputer stabiel van stroom wordt voorzien. De verwerkingsverantwoordelijke wordt gebruikt om gegevens (wetenschappelijk en technisch) en instructies te verwerken en door te geven.

« Zodra deze stappen zijn voltooid, bevindt de boordcomputer-noodsituatie zich op dezelfde unit [ndlr : du côté « backup » de l’unité SI C&DH] Ingeschakeld, geladen met vluchtsoftware en teruggekeerd naar de normale modus ‘ zegt Nasa. Nu moet het team achter de Hubble-telescoop de instrumenten in de gaten houden om te controleren of alles werkt zoals verwacht. Na deze verificatiefase zouden de wetenschappelijke instrumenten weer operationeel moeten zijn. U moet echter eerst de procedures uitvoeren en ervoor zorgen dat de temperaturen van de apparaten stabiel zijn. Ze zullen dan gekalibreerd moeten worden voordat ze weer betrouwbare wetenschappelijke gegevens kunnen verzamelen.

Bekijk de wereld vanuitDe ruimte

Deel op sociale media

Vervolg van de video