Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

NASA schat dat er binnen 10 jaar mensen op de maan zullen leven

De verklaring komt nadat het Orion-ruimtevaartuig naar de maan was gelanceerd als onderdeel van de Artemis-missie. Het doel is om daar een permanente menselijke aanwezigheid te vestigen, te beginnen met die van wetenschappers.

Vandaag, zaterdag, zei het Amerikaanse ruimtevaartagentschap dat NASA-schattingen aangeven dat er binnen tien jaar mensen op de maan zullen leven. BBC.

De mens keert terug naar de maan

Howard Hu, directeur van NASA’s Lunar Space Program Orion, legde in hetzelfde interview uit dat habitats op de maan de komende jaren nodig zullen zijn om wetenschappers in staat te stellen hun missies uit te voeren.

Deze verklaring komt een paar dagen na de succesvolle lancering van het Orion-ruimtevaartuig, op weg naar de maan na het opstijgen vanuit Florida, Verenigde Staten, als onderdeel van de Artemis-missie.

De capsule zal niet op de maan landen, maar zal zich achter de maan wagen tot 64.000 km, wat een record is voor een bewoonbaar ruimtevaartuig.

Deze eerste testvlucht, zonder bemanning aan boord, moet eerst werken om er zeker van te zijn dat het voertuig veilig is. Maar het langetermijndoel is om de komende jaren met deze capsule astronauten naar de maan te brengen. Dit zal de eerste keer zijn sinds de laatste Apollo-missie in 1972. Het doel is om daar een permanente menselijke aanwezigheid te vestigen.

Een “eerste stap” in verkenning van de verre ruimte

Howard Hu prees het succes van de lancering, verwijzend naar een “historische dag voor bemande ruimtevluchten”, toen de capsule zaterdag al ongeveer 134.000 km van de maan verwijderd was.

“Dit is de eerste stap die we zetten in de richting van verkenning van de diepe ruimte op de lange termijn, niet alleen voor de Verenigde Staten, maar voor de wereld”, zei hij.

Het succes van deze missie hangt af van de toekomst van Artemis 2, die astronauten rond de maan zal brengen zonder te landen, en vervolgens Artemis 3, die uiteindelijk de terugkeer van mensen naar het maanoppervlak zal bepalen. Deze missies zullen officieel plaatsvinden in respectievelijk 2024 en 2025.

READ  Let's Encrypt: certificaatverval dat internet uitschakelt

Deze zomer werd de eerste startpoging op het laatste moment afgelast vanwege een sensorstoring en de tweede vanwege een ongecontroleerd waterstoflek.