Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

NASA onthult verbazingwekkende video’s van supernova-explosies

NASA onthult verbazingwekkende video’s van supernova-explosies

Aan het einde van de zestiende eeuwH eeuw, Astronomie wetenschappersAstronomie wetenschappers Tycho Brahe en Johannes Kepler (Dat Jean-Pierre LuminetteJean-Pierre Luminette Romans gewijd aan zijn epos Hemelbouwers) introduceerde deze term Nova StellaWat betekent ” Nieuwe ster » In het Latijn: om de tijdelijke verschijning van nieuwe sterren in de hemelkoepel te beschrijven. In 1572, toen Tycho Brahe en zijn tijdgenoten een nieuwe ster ontdekten in het sterrenbeeld Cassiopeia, helderder dan… VenusVenus Met een schijnbare magnitude van -4 werd het al snel wat we het vandaag de dag noemen SNSN 1572 (of Nova Tycho) moet verder van de aarde verwijderd zijn dan de planeet, omdat hij gedurende de maanden zichtbaar bleef, noch beweging noch beweging zag. het uitzichthet uitzicht Op de hemelbol voor de vaste sterren, in tegenstelling tot de planeten.

Met een schijnbare magnitude van 8,4 en zich op 6500 lichtjaar van de aarde in het sterrenbeeld Stier, kan de Krabnevel worden waargenomen met een kleine telescoop en kan hij het beste worden bekeken in januari. De nevel werd in 1731 ontdekt door de Engelse astronoom John Bevis en vervolgens waargenomen door Charles Messier, die hem verwarde met de komeet van Halley. Messiers observatie van de nevel inspireerde hem tot het opstellen van een lijst van hemellichamen die verward konden worden met kometen. In deze video neemt Dr. Paddy Boyd ons mee op een reis door de nevel en leert ons iets van de interessante wetenschap achter dit beroemde Hubble-beeld. Voor een redelijk nauwkeurige Franse vertaling klikt u rechtsonder op het witte rechthoekje. De Engelse vertaling zou hierna moeten verschijnen. Klik vervolgens op de moer rechts van de rechthoek, vervolgens op ‘Vertalingen’ en ten slotte op ‘Automatisch vertalen’. Selecteer “Frans”. © NASA Goddard

Supernovaresten onder de ogen van ruimtetelescopen

Maar noch Brahe noch Kepler hadden de middelen om te weten wat echt was. We zullen moeten wachten om erachter te komen fysiekfysiek Nucleair en Algemene relativiteitAlgemene relativiteit en de ontwikkeling ervan in de jaren dertig, vooral door het werk van Oppenheimer. Tegenwoordig observeren we de overblijfselen van deze catastrofale stellaire explosies die… Supernova’sSupernova’sStromen heet plasma hebben een vluchtig bestaan ​​vergeleken met de leeftijd van sterren, maar we hebben alle reden om aan te nemen dat ze de oorsprong zijn van vele… Kosmische stralenKosmische stralen Dat raakte de grond EnergieënEnergieën Veel hoger dan wat de nucleaire atmosfeer op zijn blauwe planeet zou kunnen creëren met… LHCLHC.

READ  Meteor verstoort de theorie van de vorming van Mars

Het onderzoek naar supernovaresten kan worden uitgevoerd in RöntgenfotoRöntgenfotovooral met de legendarische Chandra-ruimtetelescoopChandra-ruimtetelescoop Volgeling NASANASAMaar ook met telescopen als Hubble en James Webb. Door beelden samen te voegen die op verschillende tijdstippen zijn genomen, is het al jaren mogelijk om films van menselijke bewegingen te maken ThemaThema In sommige supernovaresten.

Deze video toont een NIRCam-afbeelding (Nabij-infraroodcamera) uit een web van Cassiopeia-supernovarest A (geval A). De hoge resolutie van NIRCam detecteert kleine gasknopen afkomstig van de explosie van de ster, evenals lichte echo’s verspreid over het gezichtsveld. Voor een redelijk nauwkeurige Franse vertaling klikt u rechtsonder op het witte rechthoekje. De Engelse vertaling zou hierna moeten verschijnen. Klik vervolgens op de moer rechts van de rechthoek, vervolgens op ‘Vertalingen’ en ten slotte op ‘Automatisch vertalen’. Selecteer “Frans”. © Video: Daniel Kirshenblatt (STScI), Afbeelding: NASA, ESA, CSA, STScI, Wetenschap: Dani Milisavljević (Purdue University), Ilse De Lozi (UGent), T. Timm (Princeton University)

Twee decennia aan beelden van nevelbewegingen

NASA heeft zojuist het laatste nieuws uit twintig jaar productie met de beroemde online gezet KrabnevelKrabnevel en Cassiopeia A.

In het persbericht bij deze foto’s wordt uitgelegd: De Krabnevel, het resultaat van een magnifieke supernova-explosie waargenomen door Chinese en andere astronomen in 1054, bevindt zich op 6.500 km afstand. LichtjaarLichtjaar in de aarde. En in het midden daarvan staat een NeutronensterNeutronensterEen compact, ultradicht object geproduceerd door een supernova. Omdat hij ongeveer 30 keer per seconde roteert, gaat zijn stralingsbundel bij elke rotatie door de aarde, als een kosmisch baken.

Als jongeren PulsarPulsar Het vertraagt ​​en er worden grote hoeveelheden energie in de omgeving geïnjecteerd. In het bijzonder A windwind Van materie en antimateriedeeltjes in het algemeen SnelheidSnelheid Het botst met de omringende nevel, waardoor een schokgolf ontstaat die de ring vormt die je in de film ziet. Jets die uit de polen van de pulsar komen, stoten materiedeeltjes uit enAntimaterieAntimaterie Emissie van röntgenstralen in een richting loodrecht op de ring “.

READ  Het eerste meercellige organisme dat kwantumverstrengeld is

Nieuwe films van twee van de beroemdste objecten aan de hemel – de Krabnevel en Cassiopeia A – zijn vrijgegeven door NASA’s Chandra X-ray Observatory. Ze bevatten allemaal röntgengegevens die Chandra gedurende bijna twintig jaar heeft verzameld. Ze laten dramatische veranderingen zien in het puin en de straling die achterbleven nadat twee massieve sterren in onze Melkweg ontploften. Voor een redelijk nauwkeurige Franse vertaling klikt u rechtsonder op het witte rechthoekje. De Engelse vertaling zou hierna moeten verschijnen. Klik vervolgens op de moer rechts van de rechthoek, vervolgens op ‘Vertalingen’ en ten slotte op ‘Automatisch vertalen’. Selecteer “Frans”. © Chandra röntgenobservatorium

Een tweede film toont Cassiopeia A (kortweg Case A), het overblijfsel van een supernova die ongeveer 340 jaar geleden in de hemel van de aarde explodeerde. In zijn geval legt NASA’s persbericht uit dat de film het buitenste gebied van geval A laat zien en dus de zich uitbreidende schokgolf van de explosie, vergelijkbaar met de sonische knallen die worden gegenereerd door een supersonische straal.

In het persbericht stond: “ naar Terwijl de schokgolf naar buiten beweegt, komt hij het omringende materiaal tegen en vertraagt, waardoor een tweede schokgolf ontstaat die zich terugtrekt ten opzichte van de schokgolf, vergelijkbaar met een verkeersopstopping die zich terugtrekt van de locatie van schokgolf A incidentincident Op de snelweg. Geval A was een van de meest waargenomen doelen en meest gepubliceerde foto’s van de Chandra-missie. Dit was de eerste officiële afbeelding van Chandra in 1999. Na de release in Het draait in een baanHet draait in een baan Van de space shuttle ColombiaColombiaHet observatorium ontdekte al snel voor het eerst een puntbron van röntgenstraling in het centrum van Cas A, waarvan later werd bevestigd dat het een neutronenster was.

Door de jaren heen hebben astronomen Chandra gebruikt om bewijs te ontdekken voor het bestaan ​​van… SupervloeibaarSupervloeibaar » Naar het interieur van het toilet à neutronen van Cas A, om de massieve oorsprong van het toilet te detecteren dat kan terugkeren naar de explosie, en om een ​​belangrijke plaats te openen in het manière-bepalingsgebied Wiens Gigantische sterrenGigantische sterren Ontploft. Chandra bracht ook de elementen in kaart die zich in de ster vormen en die nu door de ruimte bewegen om de volgende generatie sterren en planeten te helpen ontkiemen. Onlangs zijn gegevens van Chandra gecombineerd met gegevens van NASA’s James Webb-ruimtetelescoop om de oorsprong van mysterieuze structuren in de overblijfselen te helpen bepalen. “.

READ  Evenementinhoud onthuld deze woensdag!

Wist je dat ?

In 1912 ontdekte de Oostenrijkse natuurkundige Victor Franz Hess het bestaan ​​van kosmische straling. Met behulp van experimenten in een ballon merkte hij op dat de hoeveelheid ionen in de atmosfeer toenam met de hoogte, terwijl we tot dan toe het tegenovergestelde hadden gedacht, omdat het de aardkorst was die radioactieve elementen herbergde. Daarom bewijzen deze hoogtemetingen de aanwezigheid van ioniserende straling die uit de ruimte komt en de bovenste lagen van de atmosfeer treft.

In de decennia die volgden maakte de studie van kosmische straling de ontdekking mogelijk van nieuwe elementaire deeltjes, zoals pionen en muonen, vóór de constructie van versnellers na de Tweede Wereldoorlog die krachtig genoeg waren om ze rechtstreeks in het laboratorium te produceren.

De vraag naar de oorsprong van deze stralen rees natuurlijk, en al in 1949 stelde de grote natuurkundige Enrico Fermi mechanismen voor om geladen deeltjes in gemagnetiseerde interstellaire wolken te versnellen. Later werd algemeen aanvaard dat kosmische straling waarschijnlijk hun bestaan ​​te danken had aan supernova-explosies en dat Fermi-mechanismen, gezamenlijk bekend als Fermi-versnelling, werkzaam moesten zijn in supernova-resten. Kortom, opeenvolgende passages van geladen deeltjes door de voorkant van de schokgolf die wordt gegenereerd door de supernova-explosie, als gevolg van Brownse bewegingen, kunnen soms leiden tot een schijnbare versnelling van sommige ervan.