Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

NASA onthult het verontrustende en mysterieuze geluid van een zwart gat

NASA onthult het verontrustende en mysterieuze geluid van een zwart gat

Op zondag plaatste NASA op Twitter het geluid van een zwart gat op 250 miljoen lichtjaar van de aarde. Als de opname in 2003 was gemaakt, zou deze alleen voor het menselijk oor zichtbaar zijn geworden.

Na de galactische beelden die zijn vastgelegd door de James Webb-telescoop, na het uitzenden van een schitterende opname van Jupiter, na het zien van een stervende ster of een afbeelding van een zwart gat, en tijdens de verbinding van NASA met zijn volgende project, breidde het Amerikaanse Agentschap de lijst met recente successen uit bij ruimteonderzoek.

De stichting heeft zondag al op Twitter het geluid van het zwarte gat gepubliceerd. Geluiden, even heerlijk als droevig, je kunt ze hieronder horen.

De intrigerende melodie komt uit de directe omgeving van een zwart gat in het hart van de Perseus of Perseus melkweg volgens de Angelsaksische spelling, of 250 miljoen lichtjaar van onze aarde, Zoals de site hier opmerkt Moederbord.

Deelname stelt NASA in staat i-punten te identificeren en het heersende idee te verdrijven dat de ruimte gedoemd is tot zwijgen. NASA heeft de nuances al:

“De misvatting dat er geen geluid in de ruimte is, komt voort uit het feit dat de ruimte meestal een vacuüm is – waardoor geluidsgolven zich niet kunnen voortplanten. (Maar) een groep sterrenstelsels bevat zoveel gas dat we echt geluid kunnen oppikken. “

Eerlijk gezegd is de set al een tijdje geleden gemaakt. Om precies te zijn, het werd in 2003 gegraveerd door NASA’s Chandra X-ray Observatory. Probleem: het was nog niet hoorbaar voor gewone mensen. “In dit nieuwe Perseus-geluidssysteem zijn geluidsgolven die eerder door astronomen werden geïdentificeerd nu voor het eerst hoorbaar”, merkt het bureau op.

READ  Ryzen 7000-serie, TDP van 170 W en PPT van 230 W, AMD geeft details

In detail heeft NASA werk verricht om hun frequenties te versterken, waardoor ze verschillende “vierduizenden keren” zijn verhoogd, dat wil zeggen miljoenen keren. Een toename van het bereik en de grootte stelt ons vandaag in staat om eindelijk dit lied van het universum te horen.

Robin Werner BFMTV-journalist