Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

NASA onthult de namen van de vier astronauten die in 2024 in een baan om de maan zullen draaien

NASA onthult de namen van de vier astronauten die in 2024 in een baan om de maan zullen draaien

De Amerikanen Reed Wiseman, Victor Glover, Christina Hammock-Koch en de Canadees Jeremy Hansen vertrekken in november 2024 voor een tiendaagse missie.

Artikel geschreven door

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

Astronauten Jeremy Hansen, Victor Glover, Reed Weisman en Christina Hammock Koch tijdens een NASA-persconferentie in Houston, Texas, 3 april 2023. (MARK FELIX / AFP)

Thematische maan. Op maandag 3 april introduceerde NASA de vier astronauten die eind 2024 rond de satelliet van de aarde zullen reizen. De Amerikanen Reed Wiseman, Victor Glover en Christina Hammock Koch, evenals de Canadees Jeremy Hansen zullen de bemanning van Artemis 2 vormen.

Zij zullen de eerste mensen zijn die naar de maan reizen, zonder daar te landen, sinds de laatste Apollo-missie, in 1972. De missiecommandant, Reed Wiseman, en zijn landgenoten hebben al in de ruimte gevlogen. Dit zal echter een primeur zijn voor Jeremy Hansen. Het Witte Huis zei dat de vier zondag werden gefeliciteerd tijdens een telefoontje van president Joe Biden.

Op weg naar een permanente aanwezigheid op de maan

Het Artemis-programma is van plan de uiteindelijke terugkeer van mensen naar de maan te ondertekenen met de vestiging van een permanente maanaanwezigheid, door een basis op het maanoppervlak te bouwen en een ruimtestation in een baan eromheen. Leren leven op de maan moet het mogelijk maken om alle technologieën te testen die nodig zijn voor een complexere reis: een bemanning naar Mars sturen.

De lancering van Artémis 2 is momenteel gepland in november 2024. De missie duurt ongeveer tien dagen. De vier astronauten zullen reizen op NASA’s SLS-raket, de krachtigste raket ter wereld. Het zal bovenop die raket zitten, in de Orion-capsule, die eenmaal in de ruimte zal scheiden en rond de maan zal brengen. Als ze terugkeren, zullen ze in de oceaan landen.

READ  Wrak SpaceX gevonden in Australië, Elon Musk gearresteerd