Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

NASA is erin geslaagd zuurstof te produceren op de Rode Planeet

Dit is belangrijk nieuws voor de verovering van de ruimte. NASA Zojuist bevestigd dat het erin is geslaagd te produceren, in MarsVoldoende zuurstof om een ‚Äč‚Äčastronaut 100 minuten te laten ademen, zeggen rapporten: nieuwe wereld In een artikel geplaatst door leisteen.

Het apparaat is in februari 2021 naar de rode planeet gestuurd, tegelijk met het verzenden Doorzettingsvermogen rover. Met de naam Moxie, voor een “in-situ zuurstofgebruik Mars-resource-experiment”, absorbeert het Mars-kooldioxide en verhoogt vervolgens de luchttemperatuur tot ongeveer 800 graden Celsius, waardoor zuurstofatomen kunnen worden afgekapt van Kooldioxide. Zo produceerde hij vijftien minuten zuurstof per uur, op een totaal van zeven uur.

“wauw”

De teams die deelnamen aan dit project waren tevreden met de resultaten. De resulterende zuurstof zal van hoge zuiverheid zijn. “Het is een wow”, zegt Michael Hecht van het Massachusetts Institute of Technology.

Daarom zal NASA van plan zijn een vergelijkbaar groter apparaat te ontwikkelen om voldoende zuurstof te produceren om het team gedurende het hele verblijf te voorzien van stroom en de reis terug naar de aarde mogelijk te maken. Maar de uitdaging is enorm: het zal nodig zijn om grotere machines naar Mars te verschepen en vooral om zuurstof te produceren zonder onderbreking gedurende ten minste 400 dagen.

READ  Hoe u uw gezondheidskaart sneller kunt laten zien?