Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nadat hij vastzat in Le Havre, verloor Lens punten in de race naar Europa

De lancering van het nationale voetbal Kleine rockprinsen, dompel jezelf onder in de AS Monaco Elite Group!

Een resultaat dat niemand goed uitkomt. Daags na de verpletterende overwinning van LOSC op Olympique de Marseille (3-1) gaat op zaterdag 6 april de achtentwintigste speeldag van de Franse Liga verder. Racing Club de Lens was gastheer van Le Havre in Stade Bollaert-Delelis. Aan het einde van een zeer spannende wedstrijd eindigden de twee teams in een gelijkspel (1-1). De Artesian-club opende vlak voor het uur de score via Przemyslaw Frankowski (58). De gepromoveerde ploeg pakte het punt uit de gelijkspel dankzij een strafschopdoelpunt van Emmanuel Sabi (78). Enerzijds hebben de mannen van Frank Hess twee punten laten liggen in de race naar Europa. Aan de andere kant staat de Normandische club (tijdelijk) twee stappen voor op de rode zone.

Wahi mist realisme en Samba is attent

Racing Club de Lens, die een uitstekend eerste kwartier produceerde, creëerde talloze kansen… maar het ontbrak Illy Wahi aan realisme. Het begon rechts van Le Havre en de aanvaller schoot krachtig met zijn rechtervoet vanuit een gesloten hoek. Dismas sluit de corner goed af en wijkt uit voor de corner (zevende). Een paar seconden later bevond Lens nr. 9 zich alleen voor Dimas en schoot van dichtbij met zijn linkervoet. De Normandische doelman redt briljant en voorkomt de openingsscore (de negende). Twee minuten later waagde de jonge Franse international een verbluffende acrobatische stunt. Helaas raakt de bal de Normandische lat (12e minuut).

READ  WTA | Herzien schema na uitstel van Roland Garros Championship

De reactie van Le Havre kwam kort voor het kwartier, toen Brice Samba, de doelman van Racing Club de Lens, het schot van Kozayev blokkeerde (13). Zes minuten later blokkeerde de Franse international het schot van Saby kalm met zijn linkervoet (19e minuut). Achterin zullen de mannen van Luca Elsner de bal monopoliseren zonder gevaar te vormen voor het doel van Lens.

Het karakter van Le Havre maakte het verschil

Direct bij terugkeer uit de kleedkamer scoorde het team van Racing Club de Lens. Pereira da Costa gooit een wahi, die in botsing komt met Dismas. Dan kijkt Sotoka vooruit kijkend en stuurt de bal met zijn rechtervoet diep. Het doelpunt van Linceso werd uiteindelijk echter afgelast vanwege een klein buitenspel van Wahi aan het begin van de wedstrijd (53e minuut). Uiteindelijk zou de Artesian Club net voor het uur profiteren en El Ainaoui passeerde richting Frankowski op de linkerflank. Op ongeveer 25 meter afstand heft de Pool zijn hoofd op en stuurt met zijn rechtervoet wat lijkt op een krachtig kruis. De baan van de bal raakte Dismas totaal hulpeloos (1-0, min. 58). Een paar minuten later stond de Sang & Or Club op instorten. Pereira da Costa verplaatst zijn linkervoet van zo'n twintig meter en dwingt Dismas om links van hem te stoppen (minuut 66).

Achterin zullen de Franse vicekampioenen in het verkeerde ritme terechtkomen. Als gevolg daarvan keerde Le Havre een kwartier na afloop van de reguliere speeltijd terug in de wedstrijd. Na een voorzet vanaf de rechterflank duwde Aguilar Saby op achterstand in een luchtduel en kende Mr. Letexer de strafschop toe aan Le Havre. De uitspraak werd vervolgens bevestigd door de VAR (75e plaats). Sabi neemt zijn verantwoordelijkheid, gaat de druk aan en zet de strafschop succesvol om met een schot met de rechtervoet laag tegen de grond. Samba ging naar links en kreeg een fout (1-1, minuut 78). Achterin gebeurde er niets meer en scheidsrechter de heer François Letexier beëindigde de wedstrijd na zeven minuten blessuretijd (90+7).

READ  Voetbal OL - OL: Joao Gomes profiel verandert in een schets - Olympique Lyonnais

Samenvatten

Racing Club de Lens was gastheer van Le Havre in Stade Boulaert-Deliles als onderdeel van ronde 28 van de Franse competitie. Aan het einde van een zeer spannende wedstrijd eindigden de twee teams in een gelijkspel (1-1).