Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Naar verwachting zullen tot 400.000 toeschouwers naar de maan vliegen

De enorme raket moet om 14.00 uur opstijgen.hZaterdag 17.00 uur lokale tijd, vanuit het Kennedy Space Center in Florida (VS). Indien nodig blijft het de komende twee uur mogelijk.

Artikel door

gepubliceerd

Modernisering

leestijd : 1 minuut.

Geweldig evenement. De lancering van de enorme raket van de Artemis-missie naar de maan, zaterdag 3 september, zou tot 400.000 mensen kunnen trekken, aldus de lokale autoriteiten. De SLS-raket, voor de Artemis 1-missie, is de krachtigste raket die NASA ooit heeft gebouwd.

De start is gepland om 14.17 uur lokale tijd vanaf het Kennedy Space Center in Florida (VS), maar indien nodig kan dat nog de komende twee uur. Het Kennedy Space Center in Cape Canaveral is gesloten voor het publiek, maar toeschouwers kunnen de raket de lucht in zien vliegen en vooral vanaf de omliggende stranden het gebrul horen.

Het totale aantal toeristen dat de reis heeft gemaakt kan “Dubbele” Brevard County Sheriff Don Walker vertelde dit weekend aan AFP. “We schatten de menigte voor de lancering op tussen de 200.000 en 400.000 mensen.”, zei hij. De hotels aan de kust zitten al enkele weken vol.

Maandag werd de eerste lanceerpoging op het laatste moment afgeblazen vanwege technische problemen. Toen verwachtten de lokale autoriteiten 100.000-200.000 bezoekers.

De Artemis 1-missie is een testvlucht zonder astronaut aan boord. De door een raket aangedreven Orion-capsule zal ongeveer zes weken in de ruimte doorbrengen en zich tot 64.000 kilometer achter de maan wagen, verder dan enig ander bewoonbaar voertuig tot nu toe.

READ  NASA kent SpaceX een contract toe om naar de maan te gaan