Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Naar één enkele oplader voor alle smartphonegebruikers in 2024

Naar één enkele oplader voor alle smartphonegebruikers in 2024

De Europese Commissie is terug in haar aanval op fabrikanten van mobiele telefoons om een ​​universele oplader op te leggen die compatibel is met alle smartphones en tablets. Appels in het kruisvuur.

Een dossier dat voor de Europese Unie al heel lang teruggaat. Sinds 2009 streeft de CEO naar het opzetten van één enkele oplader met dezelfde standaard voor bijna alle elektronische apparaten. Volgens de informatie weerkaatsing, zal aanstaande donderdag een nieuw voorstel voor de richtlijn worden onthuld, met als doel Apple, Huawei, Nokia en anderen te verplichten hun smartphones en tablets, evenals koptelefoons, camera’s en luidsprekers die in Europa worden verkocht, uit te rusten met een oplader en ten minste een USB- Poort C. Indien goedgekeurd, zou het doel zijn om alle apparaten tegen 2024 te verlenen.

Deze richtlijn geeft ook de garantie dat alle opladers uitwisselbaar zijn: als je overstapt van Nokia naar iPhone hoef je geen kabels te verwisselen en vice versa. Dit is duidelijk een maatregel gericht op Apple, aangezien de meeste Android-smartphones al USB-C gebruiken, maar de Amerikaanse gigant van zijn kant heeft nog steeds een “bliksem” -poort voor zijn iPhones. Hij verzette zich ook herhaaldelijk tegen het idee, met het argument dat het opleggen van de zwangerschapsnorm “Het verstikt innovatie in plaats van het aan te moedigen en zal consumenten schaden“.

Integendeel, voor Brussel zal één enkele oplader het leven van gebruikers vereenvoudigen door de deining van verschillende en verschillende opladers die zich in hun laden opstapelen te doorbreken, aangezien de richtlijn die door het Europees Parlement zal worden onderzocht ook van plan is fabrikanten te dwingen te stoppen met werken automatisch. Verkoop een oplader bij elk nieuw apparaat. Bovendien loopt Apple op dit moment al voorop en verkoopt het zijn iPhones al ongeveer een jaar zonder oplaadcassette.

READ  Marokko ontvangt bijna twee miljoen doses van de vaccins H24info, Pfizer en Sinopharm

De kwestie van de universele oplader gaat meer dan tien jaar terug, toen de Europese Commissie verklaarde dat er minstens 51.000 ton opladers voor smartphones en andere elektronische apparaten waren. Sindsdien is het aantal gestegen, terwijl het recyclingpercentage nog steeds erg laag is, en als sommige spelers zoals Apple de koolstofvoetafdruk van de technologie willen verkleinen, zijn er nog steeds handhavingsmaatregelen gepland om de impact van digitaal op het milieu te verminderen.

Destijds werd de micro-USB-standaard gezien als een nieuwe oplaadstandaard voor alle betrokken elektronische apparaten, maar Apple was daar duidelijk tegen. Vanaf nu is het USB-C, dat niet alleen is gedemocratiseerd in de wereld van smartphones, maar ook met de integratie van poorten in veel apparaten, waaronder computers of zelfs bijvoorbeeld op de Devialet-speler in de Freebox Delta. Dit is niet de eerste aanval onder leiding van de Europese Unie op dit onderwerp, de toekomst zal uitwijzen of het de laatste is en of deze zal worden uitgevoerd. Het Parlement zou deze ontwerprichtlijn echter moeten steunen, aangezien het debat in 2020 opnieuw is gestart, Hij zei dat het een “noodgeval” was..