Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Na vijf maanden op het internationale ruimtestation ISS is de Crew-5-missie teruggekeerd naar de aarde

Na vijf maanden op het internationale ruimtestation ISS is de Crew-5-missie teruggekeerd naar de aarde

Landen

De Endurance-capsule is voor de kust van Florida geland met aan boord Koichi Wakata, Anna Kikina, Nicole Mann en Josh Cass.

Met een raket de ruimte in gestuurd SpaceX In opdracht van NASA is de bemanning van de Crew-5-missie sinds zaterdag teruggekeerd naar de aarde. Hij zal in totaal vijf maanden hebben doorgebracht Internationaal Ruimtestation (ISS).

De Endurance-capsule landde kort na 21.00 uur (03.00 uur deze zondag in Parijs) in de Golf van Mexico voor de westkust van Florida, met aan boord de Japanners Koichi Wakata en de Russische Anna Kikina, evenals Nicole Mann en Josh Kasada. de NASA.

Nicole Mann, de eerste Native American in de ruimte

Crew-5, gelanceerd vanaf Cape Canaveral, in Florida, afgelopen oktober was Koichi Wakata’s vijfde ruimtemissie en de eerste voor de andere leden. Bovenal zou het Nicole Mann in staat stellen om de eerste Native American te worden die ooit de ruimte in is gestuurd.

Voor het verlaten van het ISS ontmoette de bemanning de bemanning van Crew-6, die op 1 maart vanaf dezelfde locatie vertrok om de missie over te nemen. Nog geen week geleden steeg er een Russische Sojoez-raket vanaf Kazachstan Ook ter vervanging van het Russische MS-22 ruimtevaartuig, dat beschadigd raakte tijdens het koppelen met het internationale ruimtestation. De drie MS-22-leden, een Amerikaanse astronaut en twee Russische kosmonauten, zouden eind maart terugkeren naar de aarde na een missie van zes maanden, maar zullen uiteindelijk ongeveer een jaar blijven.

Samenwerking aan het internationale ruimtestation ISS is een van de laatste gebieden geworden waarop Washington en Moskou blijven samenwerken sinds de Russische invasie van Oekraïne.

READ  Kiev bevestigt de uitvoering van "offensieve operaties" in sommige sectoren en claimt "succes" in de buurt van Bakhmut