Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Verenigde Staten: Een man vindt een lynx in de mand van zijn hond

Een gezin in Arizona (VS) ontdekte onlangs tot haar verrassing een lynx die in het bed van hun hond Squackers lag te luieren, een 10-jarige Chihuahua-cross-teckel die ternauwernood was ontsnapt aan een ontmoeting met een wilde kat.

Het beeld is verontrustend. Nikola Zovko, die in de buurt van Tucson in Arizona (VS) woont, kent de wildernis van het Amerikaanse westen.

De Amerikaan had in de buurt van zijn eigendom al wasberen, dassen en poema’s gezien. Maar op 6 maart had hij waarschijnlijk niet verwacht een lynx in de mand van zijn hond te zien.

Zo dacht de man eerst dat het wezen dat opgerold in het warme bed van zijn trouwe metgezel Schockers lag, een van zijn katten was, voordat hij besefte dat het inderdaad een lynx was, zoals met name in de British Gazette werd vermeld. Wachter.

Squeakers raakte ernstig gewond aan het been

Nikola Zovko nam onmiddellijk contact op met de federale instantie die verantwoordelijk is voor de bescherming en het behoud van wilde dieren, die hem adviseerde afstand te houden.

Het bureau benadrukte dit verhaal dinsdag ook op zijn Twitter-account en herinnerde de lokale bevolking eraan om geen gevangen of gewonde wilde dieren aan te pakken wanneer ze huizen binnenkomen.

Toen agenten ter plaatse kwamen, was de lynx al vertrokken, maar de hond was nergens te bekennen. De laatste werd uiteindelijk de volgende dag gevonden, in slechte staat, met een ernstige beenwond na een gevecht met een lynx. Gezien zijn leeftijd en de omvang van zijn verwondingen, wordt Squatters nauwlettend in de gaten gehouden door zijn familie om ervoor te zorgen dat geen van zijn wonden geïnfecteerd raakt.

READ  Marineofficier gearresteerd en beschuldigd van deelname aan de aanval op het Capitool

“Elke keer als ik de deur probeerde te openen, keek de bobcat me aan en begon te grommen”, zei Nikola Zovko. “Ik ben blij dat het voorbij is.”