Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een man ontdekt een lynx in de mand van zijn hond

Een man ontdekt een lynx in de mand van zijn hond

Het wilde dier verwondde zijn hond ernstig en nam toen plaats in zijn mand om ervan te genieten.

Nikola Zovko, een Amerikaan die in de westelijke Amerikaanse staat Arizona woont, is gewend om in het wild te leven. Door de jaren heen heeft hij wasberen, bevers en zelfs een coyote gezien rond zijn eigendom in Tucson, een stad in de Sonorawoestijn.

Maar Lynx hangt rond in zijn hondenmand, nooit. Op maandag 6 maart dacht de Amerikaan voor het eerst dat een van zijn katten het had aangedurfd om de plaats van een chihuahua in te nemen. Dan realiseert hij zich dat hij eigenlijk een wild dier is dat zijn huis is binnengekomen…

Zijn hond vocht tegen een lynx

Onmiddellijk nam Nikola Zovko contact op met de Arizona Wildlife Agency. Toen adviseerden de autoriteiten hem om uit de buurt van de wilde kat te blijven en de deuren van zijn huis open te laten, voor het geval het dier zou besluiten zijn warme nest te verlaten. Toen de klanten arriveerden, was ze al weg.

De anekdote is echter een kans voor het bureau in Arizona om een ​​tweet te splitsen waarin wordt gepleit voor “geef zelf niet om gevangen of gewonde dieren in het wild”.

Maar het verhaal eindigt hier niet. Want door zijn huis te doorzoeken zodra de lynx vertrekt, kan de Amerikaan de eigenaar van de mand niet vinden. Chihuahua Squatters mist echt iets. En als de hond de volgende dag eindelijk terugkeert, zal Nikola Zovko hem zwaar gewond aan zijn poot vinden: het is duidelijk dat Scockers vocht met degene die hem uit zijn mand durfde te gooien.

READ  Een toerist is ernstig verbrand in een hotelbuffet

‘Shockers is altijd een overlever geweest’

Na een bezoekje aan de dierenarts en wat hechtingen lijkt het beter te gaan met Squeakers. Nikola Zovko vertelde het echter voogd Houd uw huisdier goed in de gaten om ervoor te zorgen dat deze wonden niet geïnfecteerd raken.

“Schockers is altijd een overlever geweest”, aldus de Amerikaan, die het monster adopteerde uit een huis waar het na een aanrijding terechtkwam. “Hij is de kleinste van onze honden, maar hij is nog steeds het alfamannetje”, concludeerde de eigenaar.

In Arizona is het niet ongebruikelijk om lynxen te zien in de buitenwijken van stedelijke gebieden of op het platteland. Ze blijven over het algemeen uit de buurt van mensen, hoewel ze zich soms in huistuinen bevinden op zoek naar schaduw, water of zelfs kleine vogels of huisdieren.

Het is daarom mogelijk dat de lynx die in het huis van Nikola Zovko inbrak, op Scockers of een van zijn katten jaagde. Dit verklaart echter niet waarom hij naar binnen ging en besloot zo lang in zijn Chihuahua-mand te koesteren…

De belangrijkste artikelen