Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Na teleurstellende resultaten legt Samsung zijn leidinggevenden een zesdaagse werkweek op

Na teleurstellende resultaten legt Samsung zijn leidinggevenden een zesdaagse werkweek op

De Zuid-Koreaanse gigant is daarom van plan ‘het gevoel van crisis te verspreiden’ en de medewerkers van de groep aan te moedigen ‘alles in het werk te stellen om deze te overwinnen’.

In tegenstelling tot de discussies over een vierdaagse werkweek in veel Europese landen, biedt Samsung voor een deel van haar medewerkers een zesdaagse werkweek aan. Vooral leidinggevenden van Samsung Electronics, Samsung SDI, Samsung Display en Samsung Heavy Industries zullen hun week met vijf dagen moeten verlengen door op zaterdag of zondag terug naar kantoor te komen.

Hoewel de groep de actie niet officieel heeft aangekondigd, hebben groepsfunctionarissen het besluit tegenover de lokale media bevestigd. Onderwerp van gesprek: Teleurstellende resultaten van de belangrijkste bedrijven van de Zuid-Koreaanse groep.

“Aangezien de prestaties van onze belangrijkste eenheden, waaronder Samsung Electronics, in 2023 niet aan de verwachtingen voldeden, introduceren we een zesdaagse werkweek voor leidinggevenden om het gevoel van crisis te verspreiden en er alles aan te doen om deze te boven te komen”, aldus een functionaris van Samsung. . De media Koreaans economisch dagblad.

Door de werktijden van zijn managers te verlengen hoopt het management van Samsung de groep, die al enkele maanden onder druk staat door de verslechterende resultaten van veel van zijn entiteiten, weer op de rails te krijgen.

Te beginnen met Samsung Electronics, waarvan de halfgeleiderdivisie, de belangrijkste divisie, een bedrijfsverlies boekte dat gelijk was aan $11 miljard. Ook al leek de chipmarkt zich aan het begin van het jaar te herstellen, toch blijft hij bedreigd door de depreciatie van de Koreaanse won, beperkende handelsmaatregelen opgelegd door de Verenigde Staten, en stijgende olieprijzen.

READ  Een United Airlines 737 landde met een ontbrekend buitenpaneel

In de meeste gevallen is er geen financiële compensatie

Leidinggevenden van Samsung C&T, Samsung Heavy Industries en Samsung E&A hanteren sinds begin dit jaar volgens lokale media al een zesdaagse werkweek. Terwijl managers van dochterondernemingen die gespecialiseerd zijn in displays (Samsung Display), elektronische componenten (Samsung Electro-Mechanics) en IT (Samsung SDS) zich al enkele dagen zorgen maken.

Een maatregel die zich naast chip- en smartphonefabrikant Samsung Electronic binnenkort ook zal uitbreiden naar financiële dochterondernemingen, zoals Samsung Life Insurance.

Smartphonemarkt halfstok – 21/02

Zoals de krant aangeeft Echo'sHet verlengen van de werktijden van leidinggevenden geeft hen in theorie geen recht op financiële compensatie. Dit komt in de meeste gevallen door het privékarakter van hun arbeidsovereenkomsten, waardoor zij de status van werkgever krijgen in plaats van van werknemer.

Frequentie binnen de branche

En als de overstap naar een zesdaagse werkweek volledig in strijd is met de betekenis van de discussies die in Frankrijk, Groot-Brittannië of zelfs Californië plaatsvonden ten gunste van een vierdaagse werkweek, wordt deze ook niet altijd even goed gewaardeerd. het lokale niveau.

Geciteerd door Anoniem Koreaanse tijdenVeel managers in de sector hekelden het ‘gevoel van stress en burn-out’ dat alle werknemers moet treffen, ook al worden de meesten van hen niet getroffen door de zesdaagse werkweek.

Dit besluit roept ook zorgen op over de opkomst van een nieuwe standaard voor de technologiesector. Vooral omdat de SK Group, die met name eigenaar is van SK Hynix, de concurrent van Samsung op het gebied van halfgeleiders, ook een stap in deze richting heeft gezet door haar algemeen directeuren elke zaterdag bijeen te brengen.

“Aangezien de twee bedrijven de grootste conglomeraten van het land zijn, bestaat er bezorgdheid dat dit een negatieve impact zou kunnen hebben op de hele sector, omdat het een sfeer zou creëren die leiders van andere grote of kleine bedrijven zou aanmoedigen om een ​​soortgelijk pad te volgen”, zei hij. . Dat zegt een ambtenaar geïnterviewd door The Korea Times.

RMC: 03/15 - Voor Samsung zal de toekomstige smartphone opvouwbaar zijn (1/1)
RMC: 03/15 – Voor Samsung zal de toekomstige smartphone opvouwbaar zijn (1/1)

De arbeidstijd staat ter discussie

De actie van het Samsung-management komt ook op een moment dat de verlenging van de wekelijkse werkuren vorig jaar onderwerp was van verhitte discussies in Zuid-Korea.

READ  Ondanks ongevraagde oproepen ontvangen de Fransen niet langer oproepen van onbekende nummers

Tegenwoordig werd een werkweek van 40 uur vastgesteld, waaraan nog eens 12 uur kon worden toegevoegd, en was het mogelijk de wekelijkse arbeidstijd te verhogen tot 69 uur. Dit was echter de wens van de Zuid-Koreaanse regering en enkele bedrijven in het land, zei hijDigitale Fabriek. Maar de uitvoerende macht trok zich uiteindelijk terug, ondanks de protesten van veel Zuid-Koreanen.

Volgens gegevens van de OESO bedroeg de jaarlijkse arbeidstijd van Zuid-Koreanen in 2022 1.915 uur, vergeleken met 1.791 uur voor Amerikanen en 1.490 uur voor Fransen.