Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Na Safari en Firefox bereidt Chrome zich voor op de komst van WebGPU

Chrome 94-ontwikkelingsrelease is een kans voor Google om WebGPU in zijn browser te integreren. Een inspanning die al is geleverd bij Apple voor Safari en Ook gestart door Mozilla Meer dan een jaar in Firefox.

WebGPU is de verklaarde opvolger van WebGL, een reeks API’s die gespecialiseerd zijn in het weergeven van afbeeldingen en die oorspronkelijk zijn gebaseerd op de OpenGL-standaard. Het OpenGL-programma dat Apple heeft overgenomen en uiteindelijk heeft verlaten toen het zijn eigen 3D-instructieset ontwikkelde: Metal.

In 2017, na vele experimenten van Google om WebG te ontwikkelen die zijn beperkingen lieten zien, Apple hebben voorgesteld aan het W3C Consortium om het te vervangen door een open en opnieuw ontworpen 3D API: WebGPU. Met deze nieuwe instructies kunnen webontwikkelaars 3D-inhoud maken waarvan de weergave en animatie kunnen worden ondersteund door de grafische kaart van het apparaat, waardoor de hoofdprocessor wordt ontlast.

WebGPU vertrouwt op Metal-geïnspireerde syntaxis voor dialoog met de grafische kaart. Maar het kan geen pure port zijn van Apple’s 3D API’s, aangezien WebGPU bedoeld is om Direct3D 12 op Windows en Vulkan te verbeteren (cross-platform 3D API’s die de OpenGL-suite gebruiken).

Bij Apple wordt WebGPU-integratie nog steeds gedaan in de Technology Preview-versies van Safari. Er wordt nog steeds gewerkt aan Firefox, terwijl Google niet verwacht deze functionaliteit te testen vóór Chrome 97, gepland voor 26 januari 2022.

Het moet gezegd dat de WebGPU zelf nog niet is voltooid in de eerste versie en dat de kenmerken ervan nog steeds een onderwerp zijn Discussies en ontwikkelingen binnen het W3C.

READ  Er is nog nooit een beter moment geweest om uzelf te verwennen