Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Na het faillissement van Silicon Valley, het schrikbeeld van een nieuwe financiële crisis

Tijdverspilling: noch de inspanningen en miljarden die zijn ingezet tijdens de noodtoestand tijdens het weekend in de Verenigde Staten, noch de verklaringen van politieke leiders aan beide zijden van de Atlantische Oceaan waren voldoende om de wereldwijde aandelenmarkten op maandag 13 maart tevreden te stellen alsof investeerders werden zich plotseling bewust van de dreigingen die zouden kunnen leiden tot een nieuwe grote financiële crisis.

Door alle deposito’s van Silicon Valley Bank (SVB), failliet na de beweging van enorme opnames van haar klanten, en Signature Bank, onder curatele gesteld, te garanderen met de mobilisatie van $ 25 miljard (23,3 miljard euro) om te voldoen aan de potentiële behoeften van andere instellingen, de Amerikaanse Federal Reserve (de Federal Reserve, de Centrale Bank), het ministerie van Financiën en de Federal Deposit Insurance Corporation willen het ergste voorkomen: de snelle en ongecontroleerde besmetting van de rest van het financiële systeem, te beginnen met regionale banken , die veel kwetsbaarder zijn.

Politieke leiders namen maandag de leiding, waarbij president Joe Biden beweerde dat Amerikanen hun banken kunnen vertrouwen, terwijl de ministers van Financiën van de eurozone, die in Brussel bijeenkwamen, om de beurt voor microfoons probeerden om individuen, bedrijven en investeerders gerust te stellen.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Faillissement Silicon Valley: Joe Biden beloofde het vuur te blussen en de verantwoordelijken te straffen

We zien geen enkel risico op overdracht naar Frankrijk De Franse minister, Bruno Le Maire, drong aan op de diversificatie van de Franse banken, die volgens hem “Beschermen”en monitoringsysteem ” stevig “.

Verjaardag van de Grote Financiële Crisis van 2008

Niets werkte: bij de afsluiting verloor de Paris Stock Exchange 2,9%, de Frankfurt Stock Exchange 3,04% en de London Stock Exchange 2,58%. Europese bankaandelen, die op vrijdag 10 maart al te lijden hadden, verdubbelden hun daling: BNP Paribas verloor 6,8%, Société Générale verloor 6,2%, Credit Suisse 9,6% en Commerzbank 9,9%. De referentie-index voor beursgenoteerde Europese banken daalde in twee sessies met 10,2%.

READ  Qatar Airways heeft aangekondigd dat het 13 Airbus A350's aan de grond houdt

De dag eindigde beter op Wall Street, met een beperkte daling van 0,2% voor de S&P 500, maar de banksector verloor nog steeds bijna 11% en First Republic Bank, die op haar beurt als zwak werd beschouwd, zakte tijdens de sessie tot slechts 79%.

Op de vlucht voor het risico op de aandelenmarkt hebben veel beleggers hun toevlucht genomen tot de markten voor staatsobligaties, die als veiliger worden beschouwd, waardoor hun rendementen sterk dalen, die zich in de tegenovergestelde richting van de prijzen bewegen: de Duitse schuld op twee jaar, die de maatstaf is voor de eurozone, wat Bijna een half procentpunt gedurende de dag.

Je hebt nog 62,45% van dit artikel te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.