Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Na een jaar in de ruimte veranderde het lichaam van de astronaut en de resultaten waren alarmerend

Na een jaar in de ruimte veranderde het lichaam van de astronaut en de resultaten waren alarmerend

Heeft het leven in de ruimte invloed op ons lichaam? Astronaut Frank Rubio probeerde het na een jaar daar te hebben doorgebracht, en de gevolgen zouden zelfs meer dan één ruimtevaartliefhebber kunnen afschrikken.

Hoe reageert ons lichaam na enkele maanden in de ruimte? Een vraag die misschien ‘maan’ lijkt, maar die veel astronauten bezighoudt. Op 27 september 2023 Astronaut Frank Rubio49 jaar oud en sinds 2017 lid van de NASA, keerde terug naar de aarde na bijna een jaar ‘daar’ te hebben doorgebracht.

Beeldbron: Instagram van Frank Rubio

Dat wil zeggen, de astronaut heeft het record voor de hoeveelheid tijd die hij in de ruimte heeft doorgebracht voor een NASA-astronaut. Hij verliet de aarde op 21 september 2022 om zich bij het internationale ruimtestation te voegen, vergezeld door de Russische astronauten Sergei Prokopyev en Dmitry Petlin.

Gevolgen voor het lichaam

Toen iemand op aarde landde, kon hij vanaf de eerste seconden zien dat zijn lichaam was aangetast door zijn reis door de ruimte. Zoals genoemd JongenBijbelExpert Dr. Jennifer Fogarty, wetenschappelijk directeur van het Space Health Translational Research Institute aan het Baylor College of Medicine, sprak over alle fysieke veranderingen waarmee Frank Rubio te maken kreeg: “Het gebrek aan zwaartekracht leidt vanaf de eerste maanden van de missie tot verminderde spiermassa en zelfs botverlies.”

Beeldbron: Instagram van Frank Rubio

Ze voegde eraan toe: “Bovendien kan de bloedcirculatie van een astronaut tijdens het leven in de ruimte aanzienlijk worden beïnvloed. Dit kan symptomen veroorzaken zoals wazig zien of gezwollen ogen als gevolg van het zogenaamde neuro-oculaire syndroom dat verband houdt met ruimtevluchten.”

Naast de fysieke impact heeft ruimtevaart ook gevolgen voor de geestelijke gezondheid, vooral voor de terugkeer naar de aarde: “Je past je ongelooflijk snel aan in de ruimte, maar helaas kan het rehabilitatieproces op aarde soms wat langer en moeilijker zijn.”Dat vertelde de astronaut aan de Times. Wij willen het geloven!

READ  Bestrijding van leververvetting: Niets is beter dan regelmatige fysieke oefeningen om daar te komen, aldus onderzoekers.

Afbeelding tegoed: iStock

Wees gerust, een paar maanden na zijn terugkeer kondigde de astronaut aan dat hij bijna al zijn capaciteiten had herwonnen: “Op dit punt heb ik het gevoel dat ik terug ben op 90-95%. Er is dus veel oefening, veel testen en wetenschap. Het is genoeg om ons naar de ruimte te laten gaan! is het niet ?

Schrijf je in voor de Demotivator-nieuwsbrief!

Door uw e-mailadres in te vullen, gaat u akkoord met het ontvangen van onze nieuwsbrief