Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Na de crash van Luna-25 zoekt Rusland naar de redenen voor zijn maanfiasco

Na de crash van Luna-25 zoekt Rusland naar de redenen voor zijn maanfiasco

Omdat Rusland ondanks internationale sancties graag zijn status als ruimtemacht wilde behouden, hoefde Rusland onder Vladimir Poetin dat niet te doen. Op 20 augustus, midden op de dag, moesten de ingenieurs van Roscosmos toegeven dat de Luna-25 maansonde de landing had gemist voordat hij “ophield te bestaan ​​nadat hij het maanoppervlak had geraakt”.

Deze aankondiging maakte abrupt een einde aan de hoop van de Russen, die de vlucht van Luna-25 volgden, die begon in de nacht van 10 op 11 augustus. “Dit is de eerste Russische missie naar de satelliet van de aarde in bijna vijftig jaar”, zei het economische bureau RBC in Moskou. Luna-25 werd gelanceerd vanaf Vostotchny Cosmodrome in de oblast Amoer en werd afgelopen woensdag met succes in een baan om de maan gebracht. Ondertussen kon het station een “selfie” uitzenden en vervolgens de eerste foto’s van de donkere kant van de maan, met name de Zeeman-krater, die zich over het Russische web verspreidde en de trots van internetgebruikers veroorzaakte.

Interesse in dit artikel?

Mis niets van de inhoud die dagelijks wordt geplaatst – schrijf u nu in! 9.-SWF De eerste maand om toegang te krijgen tot al onze artikelen, profielen en analyses.

Aanbiedingen raadplegen

Goede redenen om je aan te melden voor Le Temps:

  • Raadpleeg alle onbeperkte inhoud op de website en mobiele applicatie

  • Toegang tot de papieren versie in de digitale versie vóór 7 uur.

  • Profiteer van exclusieve privileges voorbehouden aan abonnees

  • Toegang tot de archieven

READ  Microsoft Flight Simulator: helikopters en seizoenen in 2022, treinen in 2023 | Xbox One