Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Mubasher – Israëlische / Palestijnse spanningen: het Internationaal Strafhof is bezorgd over de “misdaden” die worden gepleegd

De Israëlische dreiging

De Israëlische minister van Defensie Benny Gantz waarschuwde dinsdagavond dat de Israëlische aanvallen op de Gazastrook “slechts het begin” waren na een spervuur ​​van raketten die vanuit de door Hamas geregeerde Palestijnse enclave richting Israëlisch grondgebied werden gelanceerd. “Er zijn nog veel doelen aan de horizon”, zei hij op televisie. “Dit is nog maar het begin.”

In reactie daarop zei de Hamas-leider dat hij “klaar” was als Israël wilde escaleren. Ismail Haniyeh voegde toe: “Als (Israël) wil stoppen, zijn wij ook klaar,” roept de Israëlische veiligheidstroepen op om zich terug te trekken uit de moskeeën in Jeruzalem, waar meerdere dagen gewelddadige confrontaties tussen Israëlische politieagenten en politieagenten plaatsvonden. Palestijnse demonstranten. .

Deze verbale escalatie komt na de intensivering van de avondclashes. De militaire vleugel van Hamas beweerde dat het 130 raketten afvuurde richting Tel Aviv, als reactie op de vernietiging van een gebouw van tien verdiepingen in Gaza, waar de kaders van de beweging aanvielen, eerder dinsdagavond door de Israëlische luchtmacht. Kantoren. Bij de Israëlische invallen in Gaza kwamen 30 Palestijnen om het leven, terwijl drie Israëlische vrouwen werden gedood door raketten.

READ  Na een dodelijke orkaan werd het land getroffen door een hevige hagelbui