Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Mubasher – Hittegolf: De verwachte piektemperatuur vandaag, met temperaturen die in het zuidwesten tot 40 graden Celsius kunnen oplopen

10:43 uur: Er viel vorige maand slechts 9,7 mm totale neerslag op het vasteland van Frankrijk, een tekort van ongeveer 84% in vergelijking met normaal, bijna 7,8 mm lager dan in maart 1961, het laagste niveau sinds de eerste nationale enquêtes in augustus 1958.

Als de hele Franse hoofdstedelijke regio nu in een staat van “droogte” verkeert, worden 93 provincies getroffen door de beperkingen die zijn opgelegd aan ten minste een deel van de regio: vier zijn alert, 31 zijn zeer alert en 58 bevinden zich in een crisis, waaronder de Jura-provincie die rood wordt. In gebieden in de crisisfase “zijn alleen onttrekkingen toegestaan ​​om ervoor te zorgen dat het gebruik met prioriteit wordt uitgeoefend (gezondheid, civiele veiligheid, drinkwater en sanitaire voorzieningen)”, legt Propluvia uit op de staatswebsite met informatie over droogte.

09:26 uur: Woensdag zal een hittegolf zich uitbreiden naar Oost-Frankrijk, met in totaal 26 departementen die op alarm-oranje zijn geplaatst, kondigde Météo-France aan in het Morning Vigilance Bulletin. De hitte is het sterkst in het zuidwesten, midden-oosten en noordoosten van het land. Een nationale piek zal worden bereikt, maar minder ernstig dan tijdens de laatste afleveringen van afgelopen juni en juli, definieert Météo France.

.

07:42: Aan de kant van de natuurbrand werd dinsdagavond een brand “geblust” nadat deze “450 hectare” fabrieken in de gemeente Santo Pietro de Tenda in de Hot Cors had doorkruist zonder woningen te bedreigen, aldus een woordvoerder van de brandweer. Ondertussen werd het dorp Neuzel, gelegen in de Alpes-de-Haute-Provence, dinsdag preventief ontruimd vanwege een brand die zich over 210 hectare uitstrekte zonder ooit huizen te bedreigen, zo maakte de brandweer bekend.

READ  Astronomen observeerden de aanwezigheid van een "spaghetti" -ster met een zwart gat

Het TER- en TGV-treinverkeer is dinsdagmiddag in Landes stilgelegd vanwege een brand en mag volgens de NS niet in de avond worden hervat. Op de lijnen Bordeaux-Henday en Bordeaux-Dax-Tarbes “zijn drie TGV’s op weg naar Parijs vanuit het zuiden van Bordeaux gestopt bij het station van Dax. Ze keren terug naar hun oorspronkelijke station”, voegde de SNCF eraan toe.

Deze warmte bevordert alleen maar uitdroging. Juli 2022 is “de tweede droge maand van alle maanden samen” in Frankrijk sinds de metingen begonnen in 1958-59, met een cumulatieve regenval van 9,7 mm, een neerslagtekort van ongeveer 84% vergeleken met normaal, volgens Météo-France.

In Gérardmer (Vogezen) is de stroom van bronnen zo laag dat de gemeente haar openbare watersysteem zal voorzien van water uit het meer. De uitslag: vanaf woensdag wordt het water 48 uur van tevoren ondrinkbaar verklaard, het moment voor bacteriologisch onderzoek.

07:35: Frankrijk gaat het zwaarste deel van de derde hittegolf in die sinds juni is geregistreerd, met temperaturen die in het zuidwesten mogelijk 40C bereiken, aangezien de droogte elke dag toeneemt. Météo-France waarschuwde dat “woensdag de warmste dag in het hele land zal zijn”, maar dat de piekhitte donderdag nog steeds aanwezig zal zijn met een “bocht naar het oosten”.

“Tussen woensdag en donderdag zal het maximum vaak groter of gelijk zijn aan 35 graden Celsius met een piek van 39 of 40 graden Celsius in het zuidwesten”, identificeerde Météo-France, die 26 departementen op oranje hittegolfalarm heeft gezet. Het weer zal ook ’s nachts heet zijn en “minimumtemperaturen boven de 20 graden Celsius zullen zich beginnen te verspreiden”, zei Olivier Comune, hoofd meteorologie bij Météo-France, tijdens een persconferentie op dinsdag. Deze hittegolf zal korter zijn dan de vorige, voorspelt Météo-France, dat nog niet heeft besloten wanneer het zal eindigen.

READ  Na de behandelend arts, hier is de corresponderende apotheker: 5 vragen om het principe te begrijpen

De laatste eindigde op 25 juli en duurde 14 dagen, met nog maar een paar dagen om een ​​beetje adem te halen. “We maken ons zorgen over deze extreme herhalingen van hittegolven”, die “organisaties niet toestaan ​​​​om terug te keren naar hun normale werking”, legde Isabelle Bonmarin van de Franse volksgezondheidsorganisatie (SPF) uit tijdens de persconferentie.

Zijn collega Robin Lagarrig voegde toe: “We verwachten een toename van het aantal sterfgevallen zodra we de hittegolf ingaan (…) en met name die van 75 jaar of ouder”, en merkt op dat “aan het begin van het schooljaar een beoordeling zal worden uitgevoerd , september.” .