Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hittegolf: wees voorzichtig, sommige medicijnen moeten worden vermeden tijdens warm weer

primair
Als u medicijnen gebruikt die op de UFC Que Choisir-lijst staan, bespreek dit dan gerust met uw arts.

Frankrijk gaat door een nieuwe fase van een hittegolf met veel administraties die op oranje staan. Als de Fransen daar nu helaas aan gewend zijn en weten wat ze moeten doen, zullen ze er niet allemaal per se aan denken om de medicijnen die ze gebruiken nader te bekijken.

UFC wat te kiezen Zo maakt hij een lijst van behandelingen die uitdroging kunnen veroorzaken. De vereniging classificeert ze in verschillende categorieën op basis van hun effect op het lichaam.

Verhoogd verlies van water en mineralen

Volgens de UFC Que Choisir veroorzaken verschillende soorten medicijnen verlies van water en minerale zouten, wat kan leiden tot uitdroging. Dit zijn diuretica die de urineproductie verhogen (amiloride, bumetanide, furosemide, enz.). Bovendien moeten laxeermiddelen en antibiotica ook worden gecontroleerd omdat ze gepaard gaan met diarree (bisacodyl, lactulose, amoxicilline, azithromycine, enz.).

verminderde nierfunctie

U moet ook niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen, ACE-remmers en sartan vermijden die worden gegeven voor hoge bloeddruk. Onder hen merkt de UFC Que Choisir op, bijvoorbeeld acetylsalicylzuur in aspirine, maar ook in verschillende ibuprofen.

Blootstelling aan hoge temperatuur

Schildklierhormonen zoals Levothyrox of Cynomel kunnen patiënten vatbaar maken voor hyperthermie. Hetzelfde geldt voor in de psychiatrie voorgeschreven antipsychotica (aripiprazol, clozapine, siammazine, enz.), evenals voor antidepressiva.

toegenomen zweten

Ten slotte merkt de UFC QUE Choisir een laatste klasse medicijnen op, die worden voorgeschreven voor dementie en myasthenia gravis, en die tijdens hittegolven moeten worden vermeden omdat ze het zweten vergroten. (Mytelase, Aricept, Ebixa, enz.).

READ  Deze beschuldigingen over door de VS gefinancierde Oekraïense laboratoria voor de productie van "biologische wapens" zijn ongegrond

vind op Welke website kies je? Details van deze medicijnen, maar de vereniging geeft aan dat deze lijst niet uitputtend is.