Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Monkeypox: hier leest u hoe u de verspreiding van Monkeypox snel kunt beheersen

De Wereldgezondheidsorganisatie zei vrijdag dat de prioriteit in de strijd tegen apenpokken is om de verspreiding ervan in landen waar de ziekte niet endemisch is, te verminderen, wat mogelijk is met snelle maatregelen.

Apenpokken is een virale ziekte die endemisch is in Centraal- en West-Afrika, maar de recente opkomst in Europa en de Verenigde Staten geeft aanleiding tot bezorgdheid. Er zijn onlangs meer dan 200 vermoedelijke of bevestigde gevallen vastgesteld in ongeveer twee dozijn landen waar het virus dat de ziekte veroorzaakt, zich nog niet heeft verspreid.

“We zijn van mening dat als we nu de juiste maatregelen nemen, we ze gemakkelijk kunnen stoppen”, zei Sylvie Briand, directeur van de Global Preparedness Division for Infectious Risks van de WHO, tijdens een technische presentatie aan de lidstaten tijdens de jaarvergadering van de organisatie.

Sylvie Briand voegde eraan toe dat de situatie geen onnodige zorg hoeft te veroorzaken, omdat de overdracht van ziekten veel langzamer gaat dan bij andere virussen, met name het coronavirus dat verantwoordelijk is voor COVID-19.

De Wereldgezondheidsorganisatie acht het in dit stadium niet nodig om grootschalige vaccinatiecampagnes op te starten en is van mening dat campagnes gericht op mensen die in nauw contact zijn geweest met besmette mensen voldoende zijn.

“Zakenbeoordeling, opsporing en thuisisolatie zijn de veiligste dingen”, zegt Rosamund Lewis, hoofd van het Pokkensecretariaat in het noodprogramma van de WHO.

Van haar kant heeft de Europese Unie besloten om gezamenlijk een vaccin en antivirale behandeling tegen apenpokken aan te schaffen, zei de co├Ârdinator van de Zweedse vaccinstrategie, Richard Bergstrom, geciteerd door de Dagens Nyheter.

READ  Waar is de epidemie in de Dordogne?

Volgens de krant zal de Europese Unie Imvanex-vaccin kopen uit het Deense Beierse noorden en Tecovirimat-behandeling van het Amerikaanse Siga Technologies.

Maar Richard Bergstrom zei dat er nog geen contract was getekend.
“Maar het zal snel gaan. We zouden over ongeveer een week contracten moeten hebben en misschien beperkte leveringen in juni”, zei hij.