Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Avondster zichtbaar boven de maan op vrijdagochtend aan de hemel van Reunion

Aanstaande vrijdag 27 vroeg in de ochtend rond 04.50 uur passeerde de maansikkel voor de heldere planeet Venus. Een uitzonderlijk moment zichtbaar vanaf Reunion.

De avondster verstopte zich vrijdagochtend achter de maan. Toen verscheen hij over de maan.

buitengewoon moment

Het gebeurde in de ochtend van vrijdag 27 mei om ongeveer 04:50 uur en duurde iets minder dan een uur. Een echt baken voorbij de schittering van de sterren, de zusterplaneet van de aarde zal opnieuw verschijnen om patroons te vertellen dat de dageraad inderdaad hier is.

Quentin Gineys, een ondernemer met een passie voor planetaire fotografie, is klaar voor die hemelse ontmoeting die hij op vrijdag 27 mei wil vereeuwigen in zijn mooiste foto. Zijn foto’s zullen beschikbaar zijn op zijn Instagram-profiel: quentin_gineys.

Volgens Quentin Gineys kan dit zeldzame en verbazingwekkende fenomeen het best worden waargenomen aan de oostkant van het eiland:

Dit fenomeen begint in het oosten op een hoogte van 10 graden. Venus zal worden verduisterd door een dunne maansikkel en zal verschijnen vanaf de onverlichte kant van de maan.”hij legt uit.

Dit fenomeen kan ook worden waargenomen vanuit Mauritius, Rodrigues en het zuiden van Madagaskar, merkt de AAR, de constituerende vergadering van de Makes Observatory, op haar Facebook-pagina op.

Samen met de andere Mascarene-eilanden en Madagaskar ligt RĂ©union in de zuidwestelijke strook van de Indische Oceaan waar dit fenomeen zich op vrijdag 27 mei in de vroege ochtend voordoet. Elders op aarde zal de maan gewoon langs de planeet gaan.

Matteo Pato Parvedi