Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Monkeypox: eerste verdachte geval ontdekt in Frankrijk

Terwijl verschillende gevallen van apenpokken zijn ontdekt in Europa en Noord-Amerika, meldden de Franse gezondheidsautoriteiten donderdag het eerste vermoedelijke geval.

In een nota die werd gestuurd naar gezondheidswerkers, met wie we konden overleggen, kondigde het directoraat-generaal Volksgezondheid (DGS) aan dat een vermoedelijk geval was ontdekt “vandaag, in Ile-de-France”. Als het nog niet is bevestigd, is dit een eerste waarschuwing in Frankrijk.

Sinds het begin van de maand zijn tientallen vermoedelijke of bevestigde gevallen van apenpokken gemeld in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Italië, Canada en de Verenigde Staten.

Elk verdacht geval moet worden gemeld.

Als de DGRC opmerkt dat “in dit stadium de gemelde gevallen meestal mild zijn” en dat “er geen overlijden is gemeld”, roept het gezondheidswerkers niettemin op waakzaamheid te betrachten “in het licht van een suggestief geval”. “Elk verdacht geval moet onverwijld worden gemeld aan de regionale gezondheidsinstantie in uw regio”, voegt ze eraan toe.

Apenpokken, een zeldzame ziekte die zijn oorsprong vindt in Afrika, wordt gekenmerkt door koorts, hoofdpijn, spier- en/of rugpijn gedurende de eerste vijf dagen. Dan verschijnen de uitslag die het gezicht, de handpalmen en de voetzolen bereikt in de vorm van laesies, blaren en korsten.

Als er nog geen vaccin of behandeling is, duren de symptomen 14 tot 21 dagen en herstelt de patiënt meestal spontaan. Monkeypox is alleen in zeer zeldzame gevallen dodelijk. Het sterftecijfer zal van 1% tot 10% zijn.

Het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) zal zijn eerste risicobeoordelingsrapport over deze nieuwe uitbraak “begin volgende week” publiceren.

READ  Ontdek waarom de ziekte van Alzheimer zich in de hersenen ontwikkelt