Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Live – Apenpokken: het eerste geval van infectie in Frankrijk

Live – Apenpokken: het eerste geval van infectie in Frankrijk

11 nieuwe gevallen van apenpokken ontdekt in het VK

De Britse minister van Volksgezondheid Sajid Javid zei vrijdag dat 11 nieuwe gevallen van apenpokken zijn vastgesteld in het Verenigd Koninkrijk, waardoor het aantal geïnfecteerde mensen in het land op 20 komt.

De UK Health Security Agency (UKHSA) heeft “11 nieuwe gevallen van apenpokken in het VK bevestigd”, schreef Sajid Javid op Twitter, eraan toevoegend dat hij zijn G7-tegenhangers had geïnformeerd.

“De meeste gevallen zijn mild en ik kan bevestigen dat we meer doses effectieve apenpokkenvaccins hebben verstrekt”, voegde hij eraan toe.

Moet Frankrijk zijn voorraad pokkenvaccin aanvullen?

Hoewel er de afgelopen dagen tientallen gevallen van apenpokken zijn ontdekt in Europa en de Verenigde Staten, waaronder één in Frankrijk, moet Frankrijk zijn voorraad pokkenvaccins aanvullen?

Spanje besloot echter het voortouw te nemen. Terwijl de dodelijkheidsgraad van infectie stabiel is tussen 1 en 10%, heeft het Iberische koninkrijk donderdag aangegeven klaar te zijn om duizenden pokkenvaccins te kopen, meestal bedoeld om pokken te bestrijden, een zeer ernstige ziekte die is uitgeroepen door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) . Het werd geëlimineerd in 1980.

In Frankrijk werd de pokkenvaccinatie in 1984 definitief opgeheven, waardoor de bevolking bijzonder kwetsbaar is voor deze ziekte en zijn derivaten.

>> Alle informatie over dit onderwerp is hier te lezen.

Het eerste geval van het apenpokkenvirus werd ontdekt in Duitsland

Volgens het Bundeswehr Instituut voor Microbiologie in München is donderdag het eerste geval van het apenpokkenvirus in Duitsland ontdekt. Der Spiegel Deze vrijdag.

Wijzen van overdracht en preventie: wat is apenpokken, waarvan het eerste geval werd ontdekt in Frankrijk?

Na het Verenigd Koninkrijk, Portugal, Spanje en zelfs Canada en de Verenigde Staten, die woensdag aangaven dat ze mensen met apenpokken op hun land hadden ontdektFrankrijk heeft op zijn beurt vrijdag een geval op zijn nationale grondgebied ontdekt.

READ  Screening en immunisatie moeten nog vooruitgang boeken

Het apenpokkenvirus, of het apenorthopoxvirus, is een virus dat door dieren op mensen wordt overgedragen en wordt overgedragen door contact met respiratoire secreties of door aanraking met geïnfecteerd ongedierte, evenals biologische vloeistoffen.

>> Alle informatie over dit virus in ons artikel.

Eerste bevestigde geval van apenpokken in Frankrijk

Vrijdag kondigde het directoraat-generaal Gezondheid de ontdekking aan van het eerste geval van het apenpokkenvirus op het nationale grondgebied op donderdag in Ile-de-France.

Het ministerie geeft aan dat “zodra hij verdacht werd van besmetting, deze persoon is opgevangen. Bij niet-ernstige wordt hij in zijn woning geïsoleerd.”

De patiënt is een 29-jarige man zonder geschiedenis van reizen naar een land waar het virus veel voorkomt.

>> Alle informatie in deze advertentie is hier te vinden.

‘Doodscijfer veel hoger’ dan Covid-19: epidemioloog Yves Buisson waarschuwt voor apenpokken

Moeten we ons zorgen maken in het licht van de tientallen gevallen die sinds begin mei bij mensen in Europa en Noord-Amerika zijn ontdekt?

Voor epidemioloog Yves Buisson “moet hier rekening mee worden gehouden omdat het sterftecijfer veel hoger is” dan in “Covid”, vooral omdat de Franse bevolking nu niet meer wordt beschermd door de pokkenvaccinatie zoals in het verleden”, benadrukt TF1.

“Monkeypox heeft echter niet het vermogen om andere infectieuze virale ziekten zoals griep of Covid-19 over te brengen”.

De eerste twee gevallen van apenpokken werden bevestigd in Canada

Canada meldde donderdagavond twee gevallen van apenpokken bij mensen, de eerste op zijn grondgebied.

“De provincie Quebec is geïnformeerd dat een positief testresultaat voor apenpokken is verkregen voor twee monsters die zijn ontvangen door het National Microbiology Laboratory. Dit zijn de eerste twee bevestigde gevallen in Canada”, legt Public Health Canada uit in een persbericht.

Canadese autoriteiten zeiden dat andere verdachte gevallen werden bestudeerd in de Franstalige stad Montreal. Tijdens een persconferentie in de ochtend noemde het regionale ministerie van Volksgezondheid van Montreal 17 verdachte gevallen.

READ  De epidemie treft de hele stad

Het eerste geval van het apenpokkenvirus werd ontdekt in Italië

Italië meldde donderdag zijn eerste geval van apenpokken bij een jonge volwassene die onlangs was teruggekeerd van de Canarische Eilanden, zei het Instituut voor Infectieziekten in het Spallanzani-ziekenhuis in Rome.

Volgens een verklaring van het ziekenhuis en gepubliceerd door Italiaanse persbureaus, wordt de geïsoleerde patiënt behandeld en is zijn toestand stabiel, eraan toevoegend dat twee vermoedelijke gevallen worden geëvalueerd.

>> Ons artikel over dit onderwerp.

Rapport in voorbereiding door een EU-gezondheidsagentschap

Het agentschap van de Europese Unie dat verantwoordelijk is voor ziekten en epidemieën zei dat het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) van plan is zijn eerste risicobeoordelingsrapport “begin volgende week” te publiceren.

Het bureau, dat zegt “de situatie nauwlettend in de gaten te houden”, beveelt aan dat verdachte gevallen onmiddellijk worden geïsoleerd, getest en gerapporteerd.

De toename van schijnbare uitbraken is echter verontrustend, en de Wereldgezondheidsorganisatie zei maandag dat ze veel aandacht besteedt aan het feit dat sommige gevallen in het VK lijken te zijn overgedragen binnen de LGBT-gemeenschap.

Sinds begin mei zijn er verschillende gevallen ontdekt in Europa en Noord-Amerika

Sinds begin mei zijn in Europa en Noord-Amerika tientallen vermoedelijke of bevestigde gevallen van apenpokken ontdekt, wat de vrees doet rijzen dat de ziekte zich in West-Afrika begint te verspreiden.

Deze ongewone ziekte presenteert zich meestal met koorts, spierpijn, gezwollen lymfeklieren en uitslag op de handen en het gezicht, zoals waterpokken.