Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Moeten we de ‘anti-zonnebrand’-trend van influencers volgen?

Moeten we de ‘anti-zonnebrand’-trend van influencers volgen?

De oorsprong van de antizontrend

Op TikTok noemden sommige gebruikers zichzelf ‘anti-zonnebrandcrème’, waarbij ze beweerden dat zonnebrandmiddelen schadelijke ingrediënten bevatten die voorkomen dat de genezende stralen van de zon de huid bereiken. Hoewel sommige inhoud die verband hield met de hashtag #antisunscreen werd verwijderd, werd deze 1,7 miljoen keer bekeken. Beïnvloeders als Shannon Fairweatherr en shesnatural0 pleiten voor ‘natuurlijke’ alternatieven zoals kokosolie, terwijl ze kritiek hebben op traditionele zonnefilters.

Dermatologen en gezondheidsexperts waarschuwen voor de risico’s die gepaard gaan met het overslaan van zonnebrandcrème. Dit verhoogt niet alleen het risico op zonnebrand, maar ook het risico op huidkanker. Dr. Blair Murphy-Rose wijst hierop Terwijl blootstelling aan zonlicht gedurende een korte periode gunstig kan zijn voor vitamine D, heeft te veel blootstelling negatieve effecten op de gezondheid van onze huid en daarmee onze gezondheid. Bovendien moeten alle huidtypes zonnebrandcrème gebruiken om de bijbehorende risico’s te vermijden.

Mythen en vermeende gevaren van zonnebrandmiddelen

Een van de belangrijkste argumenten tegen zonnebrandcrème betreft oxybenzone, een chemisch UV-filter. Hoewel sommigen zich zorgen maken over de impact ervan op de gezondheid, tonen onderzoeken aan dat opname niet noodzakelijk betekent dat er risico’s zijn. Bovendien hebben zorgen over de impact van oxybenzone op koraalriffen ertoe geleid dat het gebruik ervan op sommige locaties is verboden, hoewel er meer onderzoek nodig is.

Ondanks de lopende discussies, Bescherming tegen de zon blijft essentieel. UV-stralen kunnen onomkeerbare schade aan de huid veroorzaken. Verhoogd risico op kanker. Daarom is het kiezen van de juiste zonnebrandcrème voor uw huid een voorwaarde voor een geslaagde vakantie en bruinen. Niet alle zonnebrandmiddelen worden op dezelfde manier aangebracht, en ook niet bij dezelfde mensen. Het is dus absoluut noodzakelijk om jezelf goed te onderwijzen en je niet te laten leiden door potentieel gevaarlijke TikTok-trends zoals bescherming tegen de zon.

READ  Gemiddelde gebeurtenis in Ile-de-France op maandag 28 februari 2022