Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Moet u beleggen in bedrijven die winst maken door inflatie?

Moet u beleggen in bedrijven die winst maken door inflatie?

Volgens een AFP-telling, de Cumulatieve nettowinst van CAC 40 bedrijven In de eerste helft van 2023 bedroeg het ruim 81 miljard euro, een stijging van 15% op jaarbasis. Deze forse stijging houdt voornamelijk verband met inflatie.

Het effect van inflatie op de winstgroei

In de eerste helft van 2023 had de inflatie een duidelijk effect op de winstgroei van de bedrijven van CAC 40. Deze stijging is inderdaad ongeveer 4 keer sneller dan het totale verkoopvolume, dat slechts met 4% toenam. De prijsstijging had dus een aanzienlijke impact op de winstgevendheid van de betrokken bedrijven.

Welke sectoren profiteren het meest?

  • Franse banken Ze laten allemaal een stijging van het netto inkomen zien.
  • de luxe sets Ook LVMH, Kering en Hermès zien hun winst stijgen.
  • aannemer Geweldig Volgt de opwaartse trend.
  • daar grote distributie

Is “rente-inflatie” houdbaar?

Het is moeilijk te voorspellen of deze positieve situatie voor CAC 40-bedrijven in de loop van de tijd zal aanhouden. De betrokken actoren moeten echter rekening houden met deze opwaartse trend en zich eraan aanpassen om te kunnen blijven genieten van de voordelen die ze oplevert.

De winst in verband met inflatie heeft een impact op de resultaten van de CAC 40-indexbedrijven, maar in het licht van een vertraging van de wereldwijde aandelenmarkt is het noodzakelijk waakzaam te blijven en passende strategieën te volgen om hun groei te behouden.

READ  Steun van 100 euro: nieuwe bonus uit te betalen vanaf 1 januari, wie doet mee?