Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Moderna-vaccin wordt niet aanbevolen als derde dosis, HAS uitgelegd

Gezicht op Rovich / Reuters

Het hoofd van de Hoge Gezondheidsautoriteit rechtvaardigde in een interview met JDD het besluit van de autoriteit om het Moderna-vaccin niet te gebruiken voor de derde dosis (illustratieve foto genomen in Bosnië en Herzegovina in november 2020).

CORONAVIRUS – Het nieuws verraste meer dan het nieuws op vrijdag 15 oktober. In een advies waar geen enkele hoge gezondheidsfunctionaris commentaar op heeft gegeven, En de Supreme Health Authority verduidelijkte om het af te raden Gebruik van het vaccin tegen Coronavirusziekte Moderna als derde dosis.

In kwestie, wachtend op de resultaten van zijn onderzoek Europees Geneesmiddelenbureau Wat betreft de effectiviteit van dit serum dankzij de technologie RNA (boodschapper). Maar niet alleen.

In feite, zoals uitgelegd in kolommen zondagskrant Op 17 oktober, voorzitter van de Hoge Autoriteit voor Volksgezondheid Dominique le Gudulec, is het feit dat de gezondheidssituatie voortaan “onder controle” is, wat HAS ertoe aanzet om terug te keren naar “normale regels”.

Waarschuwing uit het noorden

Want meestal wachtte de onafhankelijke instantie nog op marketingtoestemming van de Europese instelling om de beslissing te nemen. Meestal is ze onlangs verhuisd vanwege de noodzaak om de vaccinatiecampagne te intensiveren.

Daarnaast is er de afgelopen dagen alarm gekomen uit Scandinavië. In Noord-Europa (Finland, Zweden, Noorwegen en Denemarken) werd vorige week besloten om het vaccin van Moderna niet aan te bevelen aan jongeren onder de 30 jaar vanwege het kleine aantal gevallen van carditis “dat zeer zeldzaam, niet-fataal en goed te behandelen” (myocarditis en pericarditis) die Het wordt ontdekt bij jonge mensen.

READ  Elektrische auto Peugeot 208 vergroot actieradius

Nu “hebben gezondheidswerkers van 20 of 30 jaar toegang tot een bestand” derde dosis‘, dus zegt Dominique le Gudulec dat hij absoluut zeker wil zijn voordat hij een product van Moderna voor dit doel aanbeveelt. “We willen ervoor zorgen dat er geen contra-indicaties zijn, en dus een reëel voordeel in termen van risico’s, bij die jongeren voor wie Covid -19 is over het algemeen goedaardig.”

Het is duidelijk dat de beslissing kan worden verklaard door de wens om – in het kader van gezonde rust – elk risico te willen vermijden en juridische ondersteuning te willen verzekeren.

Zie ook op HuffPostWaarom worden sinds 15 oktober Covid-testen betaald?