Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Mobilisatie van boeren tegen overheidsbeleid

Via Le Figaro met AFP

Geplaatst

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Organisatoren, die verzekeren dat “Grote weerstand», waarin wordt opgeroepen tot een stemming tegen regeringscoalitiepartijen. Valentijn CHAPUIIS / AFP

Duizenden mensen zullen naar verwachting zaterdag in Den Haag demonstreren tegen het beleid van de Nederlandse regering, met name tegen de plannen om de stikstofuitstoot te verminderen, die maandenlange woede hebben aangewakkerd, slechts enkele dagen voor de provinciale verkiezingen in Nederland. Agrarische wereld. De demonstratie, die om 12.00 uur (11.00 GMT) begint, wordt georganiseerd door de Farmers’ Defence Force (FDF) – een groep die boeren verdedigt – en Samen voor Nederland. Het beschrijft zichzelf als een beweging om individuele vrijheden te beschermen die tijdens de pandemie zijn ontstaan.

Organisatoren, die verzekeren dat “Grote weerstand», wordt er opgeroepen om tegen de partijen van de regeringscoalitie te stemmen tijdens provinciale verkiezingen in Nederland op 15 maart, die helpen bij het benoemen van vertegenwoordigers in de Eerste Kamer. De Nederlandse toezichthouder heeft als doel om de uitstoot in 2030 met 50% te verminderen Uitstoot van broeikasgassen Geloosd met name door meststoffen en veeafval, schaadt het milieu en natuurlijke habitats. Maar definitieve maatregelen moeten nog worden genomen en de sector vreest voor gedwongen onteigeningen.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

“Lees verder – Diamanten, goud en juwelen: Nederland jaagt op kaart die naar nazi-schat leidt

Boeren protesteren al maanden tegen de plannen van de regering, waaronder het verkleinen van de veestapel. Ze worden gesteund door een fractie van de bevolking van Nederland, een klein land dat trots is op zijn positie als ’s werelds op één na grootste voedselexporteur na de Verenigde Staten. De BoerBurgerBeweging, of BBB, (Mouvement AgriculteurCitoyen in het Frans), opgericht in 2019, ligt volgens peilingen op schema om in de Eerste Kamer te komen. Nu met een vice-zetel, krijgt BBB steeds meer steun in campagnes en vooral in de landbouwwereld. Het kan zelfs de grootste partij worden in sommige plattelandsprovincies in het noorden en oosten van het land.

De Haagse gemeente liet slechts twee tractoren toe bij de demonstratie in het Zuiderpark. Maar volgens de politie waren er zaterdagochtend meerdere tractoren onderweg naar de stad waar de regering zetelt. De FDF, zeer kritisch over het verbod, riep demonstranten op om andere transportmiddelen te gebruiken om naar de vreedzame demonstratie te gaan. Duizenden mensen zullen zaterdag een snelweg in Den Haag blokkeren in een aparte daad van ongehoorzaamheid tegen subsidies voor fossiele brandstoffen, aldus de Nederlandse tak van Extinction Rebellion (XR).

READ  Willem-Alexander en Maxima uit Nederland traden op tijdens het Bevrijdingsconcert.