Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Minstens negen doden en vijftig gewonden nadat een feesttent tijdens een politieke bijeenkomst instortte

Minstens negen doden en vijftig gewonden nadat een feesttent tijdens een politieke bijeenkomst instortte

De Mexicaanse autoriteiten maakten bekend dat de tent waarin een van de Mexicaanse presidentskandidaten, Jorge Álvarez Mainz, tijdens een bijeenkomst in het noorden van Mexico logeerde, instortte, waarbij minstens negen mensen omkwamen en 50 anderen gewond raakten.

Vreselijk drama in Mexico op woensdag 22 mei. Een windstorm veroorzaakte het instorten van een feesttent tijdens een bijeenkomst van presidentskandidaat Jorge Álvarez Mainz, zei de politicus op sociale netwerken. Volgens een nieuw rapport dat vanochtend kort na 8.00 uur is verzonden, zijn minstens negen mensen om het leven gekomen en zijn 50 anderen gewond geraakt.

De gouverneur van de staat Nuevo Leon (noordoost), Samuel Garcia, zei op de sociale netwerksite: “Het spijt me u te moeten mededelen dat het dodental bij het ongeval acht volwassenen en één minderjarige bedraagt.”

De tragedie vond plaats in de stad San Pedro Garza, onderdeel van het stedelijk gebied van het industriële centrum van Monterrey, de hoofdstad van Nuevo León. De gouverneur zei dat het paviljoen waarin het platform van de presidentskandidaat was gehuisvest, instortte terwijl het gebied werd blootgesteld aan onweersbuien, harde wind en zware regenval.

Jorge Alvarez Mainz schreef op de x-website: “Het gaat goed met mij en ik heb contact met de autoriteiten om de ontwikkeling van wat er is gebeurd op de voet te volgen. Het belangrijkste op dit moment is de zorg voor de slachtoffers van het ongeval.”

Een gigantisch scherm stortte in

Alvarez Mainz voegde eraan toe dat zijn gewonde teamleden in het ziekenhuis worden behandeld. Hij voegde eraan toe: “Ik zal terugkeren naar de scène om de slachtoffers te steunen.”

READ  De dochter van voormalig president Rafsanjani werd veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf

Video’s die op lokale netwerken worden uitgezonden, tonen het moment waarop een gigantisch scherm instortte op Álvarez Mainz en andere leden van de centrumlinkse bewegingspartij Ciudadano Movement, die erin slaagden dekking te zoeken.

Andere foto’s die op X zijn geplaatst, laten zien dat mensen uit een stapel ijzeren constructies worden getrokken. De gouverneur van de staat Nuevo Leon, Samuel Garcia, legde op zijn beurt uit dat de regio getuige is van onweersbuien, harde wind en zware regenval.

In een videoclip die hij op sociale media plaatste, legde hij uit: “Er was een ramp waardoor het theater instortte tijdens de verkiezingscampagne die hier in San Pedro eindigde.”

Meest gelezen