Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Minstens elf doden en bijna vijftig vermisten als gevolg van een ongeval in een kolenmijn

Weer een ramp in de mijnen van Rusland. Bij een ongeval in een kolenmijn in Siberië op donderdag 25 november zijn zeker 11 mensen omgekomen en 46 vermist. De redenen waren niet meteen bekend.

De autoriteiten zeiden dat ze rond 8.35 uur lokale tijd (12:35 uur KST) een waarschuwing ontvingen over de aanwezigheid van rook in de Listviaginnaya-mijn, gelegen in de stad Gramutina, in de Siberische regio Kemerovo, waar veel steenkool. Mijnen zijn gevestigd. Volgens de persdienst van de plaatselijke gouverneur, Sergei Tsevilev, waren er op het moment van het ongeval 285 mensen in de mijn.

De locatie van de vermisten is niet vastgesteld

“geen connectie” Het bestaan ​​van de vermiste minderjarigen is bewezen, voegt dezelfde bron toe. hun locatie “Op dit moment onbekend”, identificeerde de lokale ambtenaar van het ministerie, Alexeï Choulguine, daarbij verwijzend naar persbureau TASS.

“Er zijn reddingsoperaties aan de gang in de Listviajnaïa-mijn. In totaal zijn 237 mensen naar de oppervlakte gebracht”Dat meldt het Russische ministerie van Noodsituaties op Telegram. Drieënveertig mensen werden in het ziekenhuis opgenomen, van wie vier in ernstige toestand.

De Russische president Vladimir Poetin sprak zijn standpunt uit Veel sterkte aan de families van de overleden minderjarigen, zei zijn woordvoerder, Dmitry Peskov, eraan toevoegend dat hij het hoopt ‘Ondergronds kunnen mensen gered worden’.

Al in oktober 2004 vond er een ongeval plaats in de Listviaginnaya-mijn, waarbij 13 mensen omkwamen bij een methaangasexplosie. Volgens Russische media kwamen daar in 1981, tijdens het Sovjettijdperk, ook vijf mensen om het leven.

explosiegevaar

Volgens een verklaring van de lokale autoriteiten zijn 19 gespecialiseerde reddingsteams van het ministerie ter plaatse en proberen ze de verste galerij in de mijn te bereiken, waar de vermiste mensen zouden kunnen zijn. Reddingsoperaties werden echter gehinderd door het risico van een explosie.

READ  COVID: Omicron variabele golf nog steeds gewelddadig in Zuid-Afrika (+367% van de positieve gevallen)

De lokale onderzoekscommissie van haar kant heeft besloten een onderzoek in te stellen Overtreding van veiligheidsnormen Het werd gelanceerd. De mijn is eigendom van SDS-Ugol, een van de grootste kolenproducenten in Rusland.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Rusland en de mythe van een gelukkige klimaatverandering

Ongevallen in mijnen in Rusland, net als elders in de voormalige Sovjet-Unie, worden vaak geassocieerd met lakse handhaving van veiligheidsnormen, slecht beheer of vervallen apparatuur uit het Sovjettijdperk.

Bij het dodelijkste ongeval van de afgelopen jaren kwamen 91 mensen om het leven en raakten meer dan honderd anderen gewond in mei 2010 in de Raspadskaya-mijn, ook in de regio Kemerovo.

Onlangs, in oktober 2019, kwamen bij een illegale instorting van een dam in een goudmijn in Siberië 17 mensen om het leven. In dezelfde maand kwamen drie mensen om het leven na een ongeval in een mijn van de Norilsk Nickel Group, ’s werelds grootste producent van nikkel en palladium, in het noordpoolgebied. In augustus 2017 raakten acht mijnwerkers vermist nadat een diamantmijn van de Russische groep Alrosa in Siberië overstroomde. Alrosa, ’s werelds grootste diamantproducent, heeft aangekondigd dat het zijn zoekacties heeft gestaakt na drie weken van hulpverlening.

De wereld met AFP