Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Minstens 75 doden na instorten hangbrug

Autoriteiten schatten dat 500 mensen, waaronder vrouwen en kinderen, op en rond de brug waren, die deelnamen aan een religieus ritueel, toen de kabels die de brug ondersteunden er kort na het donker uitvielen.

“75 mensen werden gedood”, zei een lokale functionaris telefonisch. Hij zei dat de meeste slachtoffers verdronken.

De media hebben gesproken over hun aandeel in de balans voor ten minste 90 doden, op dit moment nog niet bevestigd. Een eerder officieel rapport schatte het dodental op 60.

Brijesh Mirja, een regeringsfunctionaris in Gujarat, zei eerder dat meer dan 80 mensen waren gered.

De brug over de Machu-rivier, gelegen in Morbi, ongeveer 200 kilometer ten westen van Ahmedabad, de belangrijkste stad in Gujarat, dateert uit de tijd van het Britse kolonialisme en is na maanden werk heropend voor het publiek. Mensen vielen op elkaar toen de brug brak. Ze hadden zich daar verzameld voor rituelen vanwege het festival van Diwali. Lokale media citeerden een onbekende getuige: “Er zijn veel vrouwen en kinderen onder de slachtoffers.”

Gujarat

Google Maps-schermafbeelding

Duikers en militairen

De 233 meter hoge hangbrug werd volgens lokale media in 1880 gebouwd met materialen uit Engeland. NDTV zei dat het woensdag weer open ging voor het publiek na zeven maanden in bedrijf te zijn geweest zonder een door de autoriteiten afgegeven beveiligingscertificaat.

En begon een reddingsoperatie waarbij duikers, boten en tientallen soldaten betrokken waren. Premier Narendra Modi, die in Gujarat was, waar hij vandaan kwam, riep op tot “dringende mobilisatie van reddingsteams” en hulp voor alle slachtoffers, tweette zijn regering.

READ  Geannuleerde vluchten op het eiland