Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bijzonder: de langste trein ter wereld is … Zwitsers!

primair
In de Zwitserse Alpen is op zaterdag 29 oktober de langste trein ter wereld in gebruik genomen. Vanaf een top van 1.910 meter haalde ze het vorige record, dat in 1990 in België werd gevestigd, in.

‘S Werelds langste passagierstrein – een groep van 100 rijtuigen van ongeveer twee kilometer lang – werd zaterdag gevormd in de Zwitserse Alpen.

De Rhätische Bahn (RhB) heeft aangekondigd dat het het wereldrecord voor de lengte van een passagierstrein heeft gebroken, tijdens een evenement ter gelegenheid van de 175e verjaardag van de oprichting van het Zwitserse spoorwegsysteem. De 1910 meter lange trein, bestaande uit 25 geassembleerde treinen, legde in minder dan 45 minuten 25 kilometer af tussen Breda en Alfagno in het kanton Graubünden.

“Zwitserse perfectie”

“Voor mij is het gewoon Zwitserse perfectie”, vertelde RPR-directeur Renato Faciatti aan Blick. Een woordvoerder van het bedrijf vertelde AFP dat de rode RhB-trein honderden meters langer was dan degene die in de jaren negentig het vorige record in België vestigde.

De trein, met 150 passagiers aan boord, reisde op de Albula-spoorlijn, een UNESCO-werelderfgoed, door 22 tunnels en over 48 bruggen in dit bergachtige gebied.

READ  Bevriezing van tegoeden: Zwitserland hervat 'volledig' EU-sancties tegen Rusland