Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Minder gevallen en variant Omicron nog meer aanwezig in Guadeloupe

Aan het einde van de week neemt het aantal slachtoffers op de afdeling af. Een andere les, de Omicron-variant is goed voor 100% van de nieuwe gevallen.


9.167 gevallen werden geregistreerd in 5 dagen vergeleken met 11.298 in de voorgaande week in vergelijking met dezelfde periode … Het regionale gezondheidsagentschap van Guadeloupe constateerde een daling van het aantal nieuwe gevallen. Maar er is nog iets om blij mee te zijn.

Volgens een gezamenlijk persbericht van de provincie en de ARS zijn mensen van 10-19 en 20-39 nu goed voor 44% van deze nieuwe gevallen. Oudere leeftijdsgroepen (40-59 jaar en ouder) zijn goed voor 46%.

Indicatoren zijn nog steeds hoog. Het positiviteitspercentage was 24,2% en het infectiepercentage bedroeg de afgelopen zeven dagen meer dan 3.749,5/100.000 inwoners.
De Omicron-variabele bevestigt zijn aanwezigheid in deze vijfde golven omdat deze nu gerelateerd is aan 100% van de monsters.

Vervuilingshotspots zijn nog steeds belangrijk. 26 wordt momenteel gecontroleerd door gezondheidsautoriteiten. Ze zijn te vinden in gezondheidsinstellingen, scholen, hotels, discotheken, bars en privéfeesten.

De gezondheidsautoriteiten hebben ervoor gekozen om de capaciteit van de reanimatiebedden te handhaven op 35 bedden in de regio, d.w.z. 30 bedden in CHUG en 5 in CHBT, waarvan 13 bedden voor intensive care werden toegevoegd.
Vanmorgen zijn 34 mensen behandeld op de acute intensive care, van wie 17 Covid. Daarvan zijn er 17, 14 niet gevaccineerd, aldus de verklaring. De andere drie hadden geen volledig vaccinatieschema.

READ  De eerste geboorte van een Tasmaanse duivelsbaby in Australië in 3000 jaar

Het aantal gehospitaliseerde patiënten blijft relatief stabiel. Ze zijn 150, op vrijdag 21 januari.
Opgemerkt moet worden dat momenteel 6 kinderen en 6 zwangere vrouwen in het ziekenhuis liggen.