Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Mijn vader zou het niet leuk hebben gevonden”, bevestigt Bernards zoon Tapie.

“Mijn vader zou het niet leuk hebben gevonden”, bevestigt Bernards zoon Tapie.

Onder de familie van Bernard Tapie bestaat weinig waardering voor de Netflix-serie die het verhaal van de zakenman vertelt, die woensdag uitkomt. Bij RMC klaagde zijn zoon, Laurent Tapie, over de verwarring tussen fantasie en realiteit, maar prees hij het “geweldige” acteerwerk.

De langverwachte serie ‘Tapie’, die woensdag beschikbaar is op Netflix, heeft al voor veel ophef gezorgd. Met Laurent Laffite in de gelijknamige rol toont de serie een portret van Bernard Tapie, “noch aanklacht noch vrijspraak”, waarbij fictie en realiteit worden gemengd om de zwavelhoudende zakenman te profileren, die vanuit het niets begon voordat hij minister en president van L ‘werd.Olympisch Marseille.

In zeven afleveringen volgt de biopic de dertigjarige reis van de zakenman en voormalig minister, vanaf zijn weinig bekende begin in 1966 in een telehaakspel tot aan zijn gevangenschap in 1997. In de matchfixingzaak VA-OM.

“Persoonlijkheid ontwikkelt zich niet”

Een serie die naasten van Bernard Tapie konden zien, maar in verschillende mate waardeerden. “Ik ben gemengd, er was beter te doen”, zei Laurent Tapie, zoon van de voormalige stadsminister, afgelopen dinsdag bij Apolline-Matin. RMC En RMC-verhaal. “Het is geen slechte show”, zegt hij. “Het was Tristan Sigella die het heeft gemaakt, en Jacks zoon is een vriend van de familie.”

“Alle acteurs zijn geweldig. En dat vind ik jammer, er was een keuze om iets bijzonders te doen. Ik heb spijt van de keuze om pure fantasie met de werkelijkheid te mixen, vooral met de overname van batterijfabrikant Wonder. Ook de rol van mijn moeder: in ‘Ze hebben van haar een zakenvrouw gemaakt, maar dat was het niet. Dat is absoluut de bedoeling’, klaagde Laurent Tapie.

“De eerste twee afleveringen vond ik erg leuk. We vinden Bernard Tapie die zijn spullen draagt, de bullshit-man, maar dan ontwikkelt hij zich en dat voelen we niet in de serie. Het personage ontwikkelt zich niet”, analyseert Laurent Tapie.

READ  Mooi Carnaval 2024. Alle foto's van de première met de Koning en Koningin en alle praalwagens!

‘Er zijn betere dingen te doen’

“Mijn vader vond het helemaal niet leuk”, vult hij aan, terwijl ook Bernard Tapie, de hoofdbetrokkene, die in 2021 overleed, werd ondervraagd. “Ik ga je meteen tegenhouden, nee”, verzekerde hij Tristan Sigila. “Ik vertelde hem dat als hij mij ergens mee inspireerde, het niet was om te luisteren naar iemand die nee zegt”, vertelde de directeur aan AFP.

“Het einde is heel ontroerend met echte beelden die ik nog nooit eerder in mijn leven heb gezien. Hij slaagde erin emoties op te wekken”, zegt Laurent Tapie, die ook graag het verhaal van zijn vader wil vertellen. “Ik heb het script tien jaar geleden geschreven en ik geloof dat de film ooit zal gebeuren. Het is frustrerend voor mij om naar deze serie te kijken terwijl ik weet dat er betere dingen te doen zijn”, beloofde hij.

“Het is een pure fantasyserie”, vertelde scenarioschrijver Olivier Demangele aan AFP, “geen documentaireserie. Het is onze interpretatie van het personage en zijn pad.”

Belangrijkste artikelen