Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Microsoft Surface Laptop 4 13,5-inch laptoptest: Intel’s versie is strak, maar minder krachtig dan AMD

Het gezandstraalde model van de Surface Laptop.

De 13,5 inch Microsoft Surface Laptop 4 past perfect bij het 15 inch model. Hier zijn onze indrukken van het gebouw dat alleen hier van kleur verandert. Surface respecteert de seriecodes en geeft dus alles sober weer. De gezandstraalde geanodiseerde aluminium behuizing houdt geen vingerafdrukken vast – in tegenstelling tot het matzwarte model – en ziet er solide uit en ziet er goed uit. De beeldverhouding van 3:2 van het aanraakscherm maakt een indruk van opmerkelijk formaat. Het touchpad is soepel en goed gemaakt, terwijl het toetsenbord erg prettig in het gebruik en vrij stil is. De achtergrondverlichting is in drie standen verstelbaar, maar er zit geen vingerafdruklezer op de behuizing. Dit is niet al te vervelend, want de webcam (720p) is compatibel met Windows Hello en stelt je dus in staat om de computer zeer snel te ontgrendelen.

Het toetsenbord en trackpad zijn van uitstekende kwaliteit.

Het toetsenbord en trackpad zijn van uitstekende kwaliteit.

We hadden last van het gebrek aan connectiviteit op de Surface Laptop 3 en helaas heeft Microsoft de situatie niet rechtgezet. Het is jammer en waarschijnlijk waardoor het 5 sterren in deze categorie mist. Er is één USB-C 3.2-poort, één USB-A 3.2-poort en een mini-jack. Het zal dus nodig zijn om jezelf uit te rusten met een hub om te profiteren van de extra poorten (HDMI, kaartlezer, enz.). Het opladen gebeurt via een speciale magnetische connector, die niet altijd praktisch is om te plaatsen. Als we het ontbreken van wifi 6 op het vorige model betreuren, is dat nu het geval, evenals Bluetooth 5.0.

op 13" zoals in 15"Communicatie is zeer beperkt.

Bij 13″ als bij 15″ is de verbinding zeer beperkt.

Nog een valkuil: de computer is moeilijk uit elkaar te halen. U moet de vier rubberen voetjes verwijderen en vervolgens de schroeven die erdoor verborgen zijn. De componenten worden gedeeltelijk gemaskeerd door dunne lagen beschermend aluminium die na verwijdering niet meer kunnen worden gerepareerd. We hebben niet geknoeid om ons testmodel niet te beschadigen, maar volgens de afbeeldingen van Microsoft is het RAM-geheugen gesoldeerd. De NVMe SSD is verwijderbaar, maar in het 2230-formaat is het moeilijker – en duurder – om te vinden dan de klassieke 2280. De fabrikant maakt het leven van gebruikers niet makkelijker, dus deze pc is niet erg schaalbaar.

Het demonteren van een computer is niet eenvoudig.

Het demonteren van een computer is niet eenvoudig.

Aangezien het chassis kleiner is dan het 15-inch model, hebben we toch de temperatuurbeheersing gecontroleerd. De verwarming van componenten wordt geregeld op ongeveer 40°C, met een piek van 44,5°C in het midden van het toetsenbord bij intensief gebruik. In kantoorautomatisering is ventilatie niet geactiveerd en blijft de computer stil, zelfs in het spel (metingen van 36,4 dB); Hoorbaar in een stille omgeving, maar perfect acceptabel.

De computer is stil, zelfs als de verwarming aan staat.

De computer is stil, zelfs als de verwarming aan staat.

Ons model is uitgerust met 16GB RAM, 512GB SSD en een 3GHz Intel Core i7-1185G7 processor met een TDP van 28W.

De prestaties van de Intel Core i7-versie zijn veel lager dan die van Ryzen 7.

De prestaties van de Intel Core i7-versie zijn veel lager dan die van Ryzen 7.

De Surface Laptop 4 kreeg na onze tests een score van 66, wat ruim voldoende is voor kantoorautomatisering. De Intel Core i7-1185G7-processor loopt iets voor op de 1165G7 die tegenwoordig in veel Ultra HD-mobiele telefoons te vinden is. Aan de andere kant is het duidelijk niet zo hoog als de Ryzen 7 4980U die is opgenomen in de AMD-versie van de Surface Laptop, ook al is het niet van de nieuwste generatie. Dit verklaart waarom deze computer een ster in prestaties heeft verloren in vergelijking met zijn AMD-neef.

Bij gaming-gebruik leverde de geïntegreerde Intel Xe precies dezelfde resultaten als AMD’s Radeon Vega. We hebben kunnen spelen Let op en kijk Bij 56 fps met Full HD ingesteld op minimale kwaliteit. Zeker Diablo IIIGraphics werden tot het uiterste gedreven, we haalden gemiddeld 36 fps. Dus de ervaring was soepel genoeg, ondanks dat het scherm van tijd tot tijd scheurde Diablo.

De Surface Laptop 4 is een extreem lichte (1,28 kg) pc. We moeten 308g toevoegen aan de ingebouwde voeding die een USB-A-poort heeft om tegelijkertijd een ander apparaat op te laden. Details die praktisch kunnen zijn als alle stopcontacten in de buurt bezet zijn. Met afmetingen van 30,8 x 22,3 x 1,45 cm is deze computer natuurlijk gemakkelijk te vervoeren.

De oplader heeft een USB-A-aansluiting.

De oplader heeft een USB-A-aansluiting.

Qua autonomie werkt de computer erg goed ondanks de hoge resolutie van het bord. uitgeschakeld na 8 uur 59 minuten (bij het afspelen van video op Netflix, helderheid ingesteld op 200 cd / m², toetsenbordverlichting en hoofdtelefoon ingeschakeld op 50% volume), 2 uur meer dan het model van de vorige generatie; Grote winst.

READ  Met Android 12 wordt een dubbele tik op de achterkant van de telefoon (eindelijk) tastbaar