Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Is Windows 10 vervangen? Hoe dan ook, dit is de datum van zijn overlijden

Volgende week nodigen we je uit bij Microsoft voor een grote aankondiging: de introductie van de nieuwe generatie Windows (waarschijnlijk Windows 11 genoemd) die de komende jaren de pc’s van veel merken zal aandrijven.

om er zeker van te zijn Het einde van Windows 10Het Amerikaanse bedrijf heeft zojuist op een ondersteuningspagina op zijn site de datum van overlijden van ondersteuning voor de huidige generatie van het besturingssysteem aangegeven. Het aftellen naar de grote transitie is begonnen.

Microsoft blijft Windows 10 ondersteunen tot 14 oktober 2025

Dit einde van de ondersteuning werd eigenlijk aangekondigd op 14 oktober 2025. Dat wil zeggen, bijna 10 jaar na de officiële release van Windows 10, in juli 2015. Om een ​​idee te geven, Windows heeft nu een marktaandeel van 87,56% op desktop- en laptop-pc’s .

Dichter bij Android

Dit marktaandeel, dat de meerderheid is, hoewel licht dalend sinds 2019, deelt de rest van de taart met macOS, het besturingssysteem van Apple. Dit werd genoteerd op 9,54% in 2020, vergeleken met 9,15% eind 2019. Om te blijven concurreren met Microsoft, heeft het merk Apple zich specifiek gericht op de integratie van de mobiele, tablet- en pc-ecosystemen.

De nieuwe M1-chip was een kans voor Apple om van steeds meer iPhone-apps Mac-apps te maken, zonder problemen voor ontwikkelaars en met verbeterde compatibiliteit. Microsoft, hoewel het geen processors produceert, is van plan Android-smartphones met een show te benaderen Android-emulator op de volgende generatie Windows.

Dit zal een van de nieuwigheden zijn die volgende week worden gebracht en getoond (24 juni om precies te zijn), naast de door Microsoft aangekondigde update als “Een van de belangrijkste Windows-updates van het afgelopen decennium”. wie zorgt er voor “Elke innovator verwelkomen die op zoek is naar het meest innovatieve platform” Dankzij wat Windows een “kans” noemde. volgende week vergaderen.

READ  Als u lege stoelen achterlaat in vliegtuigen, verkleint u het risico van blootstelling aan Covid-19 - de avondeditie van Ouest-France