Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Microsoft bevestigt dat het is gehackt nadat 37 GB aan gevoelige gegevens was vrijgegeven

Microsoft is gehackt door een bende hackers. Na het stelen van gegevens van Nvidia en Samsung, kreeg een groep hackers toegang tot de servers van Microsoft. De aanvallers lieten 37 gigabyte aan gevoelige data achter, waaronder broncode van Bing of Cortana. Het bedrijf beweert echter dat geen enkele gebruiker is getroffen door de aanval en dat zijn teams de gegevensafpersing hebben kunnen afsnijden.

Bijgewerkt 23 maart 2022

Bij Lange blogpost, bevestigt Microsoft dat het is gehackt door $LAPSU. In eerste instantie zoekt Redmond geruststelling. Ze bevestigt het “Er is geen klantcode of data meegenomen in de gemonitorde activiteiten” En dat de hack niet groot genoeg is om gebruikers schade te berokkenen. Het legde ook uit dat slechts één account van het bedrijf was gehackt, waardoor de hackers toegang kregen tot vertrouwelijke gegevens. Bovendien stelde de vrijgave van deze documenten Microsoft in staat om “De actor midden in het proces tussenbeide komen en onderbreken, waardoor een breder effect wordt beperkt.” Zoals uitgelegd in ons artikel, vroeg LAPSU niet om het losgeld van $, omdat het dit voor Nvidia kon doen. Microsoft ziet dit als een groepsactie.uit diefstal en vernietiging.”

Artikel van 22 maart 2022

Microsoft is het slachtoffer geworden van een hack, melden onze collega’s van Bleeping Computer. Door toegang te krijgen tot de Azure-server, beweert hackergroep Lapsus$ deze in handen te hebben gekregen De broncode voor Bing, de stemassistent van Cortana En andere projecten ontwikkeld door de teams van het bedrijf.

De afgelopen weken heeft $ Lapsus al verschillende techgiganten overgenomen. Begin maart is de hackergroep erin geslaagd dit te doen Inbreken op Nvidia-servers om vertrouwelijke documenten te stelen. In ruil voor zijn stilzwijgen heeft de bende geëist een einde te maken aan alle beperkingen die cryptocurrency-mining met grafische kaarten in de weg staan. na een korte tijd, De groep stal 190 GB aan gegevens van Samsung-servers.

READ  Netflix Gaming: Games, Spelen en Prijzen

Hackers zouden hulp hebben gekregen van een Microsoft-medewerker

Terwijl Microsoft werd gehackt, nam Lapsus$ het over 37 GB aan vertrouwelijke gegevens eigendom van Microsoft. Deze keer eiste de groep geen losgeld van het bedrijf. Op maandag 21 maart 2022 publiceerde Lapsus$ alle gegevens die tijdens de webaanval waren gestolen.

Het torrent-bestand, dat werd gedeeld op de Telegram-omleiding van de bende, bevat informatie over: 250 ondertekende projecten met Microsoft. Volgens hackers bevat het bestand 100% van de broncode voor Bing en zo’n 45% van de broncode voor Bing Maps (een alternatief voor Google Maps) en Cortana. Het bevat ook code voor webinfrastructuur, websites en mobiele applicaties.

Experts, geïnterviewd door Bleeping Computer, analyseerden de gelekte gegevens om de authenticiteit ervan te waarborgen. Experts hebben ook gevonden Interne e-mailuitwisseling tussen Microsoft-medewerkers in het bestand.

Lees ook: Microsoft biedt een upgrade voor gebruikers die de Office-suite hebben gehackt

Volgens onderzoekers die door de media zijn geïnterviewd, is het mogelijk dat $ Lapsus afhankelijk was van de hulp van medeplichtigen binnen het bedrijf. Bij contact met de media beweert Microsoft op de hoogte te zijn van de beweringen van $Lapsus. De Amerikaanse reus beweert een onderzoek te hebben geopend om de zaak op te helderen.

bron: slaapcomputer