Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Michel Ohayon redt zijn drie luxe hotels

Michel Ohayon redt zijn drie luxe hotels

” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >

De handelsrechtbank van Bordeaux heeft het herstelplan goedgekeurd voor het Grand Hôtel de Bordeaux, het Sheraton Hotel op Roissy Airport en het Trianon Palace in Versailles, eigendom van de zakenman.

Nadat hij Camaïeu had geliquideerd of Go Sport had verkocht, kon Michel Ohayon dit keer zijn hotels redden. Agence France-Presse zei maandag dat de rechtbank van koophandel van Bordeaux het herstelplan had bekrachtigd voor de drie luxe hotels – het Grand Hotel du Bordeaux, het Sheraton Hotel op Roissy Airport en het Trianon Palace in Versailles – die eigendom zijn van de zakenman. Dit ondanks het verzet van haar belangrijkste schuldeiser, de Bank of China.

De muren van deze hotels zijn ruim 500 miljoen euro waard en zijn eigendom van Financière Immobilier Bordeaux (FIB), de holdingmaatschappij van Michel Ohayon, via dochterondernemingen die eind januari 2023 onder curatele zijn gesteld. De zakenman uit Bordeaux heeft zich vooral ontwikkeld een portefeuille De hotels zijn te danken aan 201 miljoen euro geleend van de Bank of China tussen 2014 en 2017. Maar deze leningen werden niet terugbetaald omdat de First Investment Bank, die zich in de herstelfase bevond, met grote financiële problemen kampte.

Michelle Ohayon zit nog steeds in de storm

De Bank of China, die de liquidatie eiste van dochterondernemingen die eigenaar zijn van de drie hotels, verwierp het bedrijfscontinuïteitsplan van Michel Ohayon. Maar de rechtbank oordeelde anders, omdat het scenario dat werd aangenomen na de op haar verzoek aangebrachte wijzigingen economisch haalbaar was en voldoende garanties bood om aan de verplichtingen te kunnen voldoen.

READ  Onderhoudswerkzaamheden. Totaal brandstoftekort: "Sommige moeilijkheden zullen waarschijnlijk eind volgende week aanhouden"

Maar Michael Ohayon zit nog steeds in de storm. Rechters van de Handelsrechtbank moeten op 20 maart een beslissing nemen over de vraag of het beschermingsplan voor de 26 Galeries Lafayette-winkels die zij bezit, moeten worden goedgekeurd. Zijn huis en kantoor waren begin februari het onderwerp van een huiszoeking door de Nationale Autoriteit voor de bestrijding van de georganiseerde misdaad (JONALCO).

” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >