Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Michel Edouard Leclerc veroordeelt de “hyperinflatoire Franse wetten”

Michel Edouard Leclerc veroordeelt de “hyperinflatoire Franse wetten”

Op uitnodiging van RMC en BFMTV heeft het hoofd van de E.Leclerc-centra scherpe kritiek geuit op de wetten van Egalim en Descrozaille, die volgens hem de inflatie in stand houden.

Egalim 1, Egalim 2, wet Descrozaille … Michel-Edouard Leclerc werd vrijdag opgeroepen op RMC en BFMTV en hekelde wetgevende teksten die volgens hem bijdragen aan de inflatie in de schappen. Volgens hem houdt het aanhouden van hoge prijzen rechtstreeks verband met deze wetten “die te goeder trouw in tijden van recessie zijn ingevoerd om de landbouw en de terugkeer van de Franse sectoren te bevorderen.”

Het beperken van promoties, het verhogen van de drempel voor wederverkoop met verlies tot 10%… Het doel van Egalim-wetten 1 en 2 en binnenkort de wet van Descrozaille is in feite “de Franse landbouw te helpen, de Franse voorkeur te activeren, en het werkt voor kleine boeren” , gaf Michel Edward Locklear toe. “Maar achter de kleine bedrijven staan ​​altijd de groten. En dit zijn dezelfde wetten die van toepassing zijn op de grote multinationals.”

“Vindt u het normaal (…) dat er een Franse wet bestaat die Franse handelaren verplicht om een ​​marge van minstens 10% op voedselproducten te nemen wanneer de inflatie de 17% bereikt? Delirium”, verklaarde het hoofd van het strategisch comité van de partij. E.Leclerc-centra. Wat betreft brandstof voegde hij eraan toe: “We werken tegen kostprijs, maar tegelijkertijd moet ik mijn promoties beperken tot voedingsproducten en schoonmaakproducten, nu onder de Decrosay-wet.”

Volgens hem “is er geen reden om cola, sinaasappelsap of hygiëneproducten niet te promoten onder het voorwendsel om boeren te helpen.” Michel Edward Leclerc wees erop dat “het hoofd van de mededingingsautoriteit deze zomer twee keer heeft gesproken en zeer duidelijk (…) negatieve meningen heeft geuit over deze wetten omdat ze inflatoir zijn.”

READ  Fries McCain verwerft huizen

Distributeurs eisen dat de wet van Descrozaille wordt stopgezet

Zonder afbreuk te doen aan de bepalingen van de wet die boeren helpen ondersteunen, wil Michel-Edouard Leclerc “het debat over de Egalim-wet heropenen”. “We vragen om meer transparantie in de Egalim-wet, in de samenstelling van de producten en in de aankoopprijzen van de producten van de multinationale bedrijven. Mijn idee is dat we voortdurend onderhandelen, dat er niet slechts één periode van onderhandeling.” Ik ging door.

Het hoofd van de Leclerc Centra zei ook dat hij het voorstel van Alexandre Bompard, hoofd van Carrefour, steunde om “de toepassing van de wet van Decrosay te transformeren”.

De belangrijkste artikelen