Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Meta, het moederbedrijf van Facebook, heeft het verlies van 11.000 banen aangekondigd

Meta, het moederbedrijf van Facebook, kondigde op woensdag 9 november het verlies aan van 11.000 banen, of ongeveer 13% van het personeelsbestand, en bevestigt dat Informatie van de Amerikaanse pers. “Vandaag deel ik enkele van de moeilijkste veranderingen die we in de Meta-geschiedenis hebben gemaakt”Groepsvoorzitter Mark Zuckerberg presenteerde in een brief aan medewerkers.

Dit is de eerste golf van ontslagen in de geschiedenis van de groep. Ook de aanwerving binnen de groep, die ook eigenaar is van het sociale netwerk Instagram en instant messaging-dienst WhatsApp, is tot eind maart 2023 bevroren. “Ik wil de verantwoordelijkheid nemen voor die beslissingen en hoe we hier zijn gekomen. Ik weet dat het voor iedereen moeilijk is, en het spijt me vooral voor de getroffenen.”zei meneer Zuckerberg.

Meta boekte in het derde kwartaal een tegenvallende financiële prestatie met een scherpe daling van omzet en winst en stagnerende gebruikersaantallen. Zuckerberg kondigde vervolgens aan dat het personeelsbestand van de groep tegen eind 2023 zou kunnen afnemen.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Mark Zuckerberg in de afgrond van Metaverse

Enorme exit in de technologiesector

Meta bepaalt niet direct de geografische spreiding van banenverlies. Werknemers die in de Verenigde Staten worden beëindigd, ontvangen zestien weken basissalaris en twee extra weken loon voor elk dienstjaar. Het bedrijf dekt hun ziektekostenverzekering voor zes maanden.

De ontslagen bij Meta maken deel uit van de grotere context van massale vertrekken in de techsector. Eind augustus schrapte Snap, het moederbedrijf van de Snapchat-app, ongeveer 20% van zijn personeelsbestand, of meer dan 1.200 werknemers. Vorige week kondigden twee bedrijven in Silicon Valley, Stripe en Lyft, massale ontslagen aan, omdat Amazon het inhuren van kantoren bevriest.

READ  Ladurée bitterkoekjes worden niet meer gemaakt in Frankrijk

Meta had op 30 september wereldwijd ongeveer 87.000 medewerkers. Twitter, onlangs gekocht door Elon Musk, wordt gelanceerd Ongeveer de helft van de 7.500 medewerkers. Vooral platforms, waarvan het economische model gebaseerd is op advertenties, worden getroffen door de gevolgen van bezuinigingen voor adverteerders, die worstelen met inflatie en stijgende rentetarieven.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Snap, Meta: “Drop in reclame en verandering in mode vormen samen een vicieuze cirkel die moeilijk te doorbreken is”

Op Wall Street, waar de Meta-aankondiging algemeen werd verwacht, steeg de aandelenkoers van de groep iets meer dan 4% in de elektronische handel vóór de opening. “Het is een verdrietig en onontkoombaar moment.”De heer Zuckerberg schreef. “Aan degenen die vertrekken, wil ik jullie nogmaals bedanken voor al jullie bijdragen.”hij voegde toe.

de wetenschapper