Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Met een vaak vergeten aangiftevak kunt u uw belastingniveau verlagen

Met een vaak vergeten aangiftevak kunt u uw belastingniveau verlagen

Hoe werkt PFU?

De individuele vlaktaks (PFU), ook wel de “vlaktaks” genoemd, is een vereenvoudigd mechanisme voor de inkomstenbelasting dat in 2018 werd geïntroduceerd. Het is van toepassing op inkomsten uit overgedragen kapitaal, zoals rente uit (niet-gereguleerde) bankboeken, dividenden en winsten. overdracht van effecten, enz.

De PFU is vastgesteld op een totaaltarief van 30%, bestaande uit 12,8% inkomstenbelasting en 17,2% sociale zekerheidsbijdragen (CSG, CRDS, etc.). Standaard zijn kapitaalinkomsten onderworpen aan de PFU. Financiële instellingen passen deze belasting rechtstreeks toe bij het betalen van rente of dividend.

Hoe werken progressieve belastingen, bekend als ‘schaalbelastingen’?

Belastingbetalers hebben de mogelijkheid om de staffel van de inkomstenbelasting te kiezen in plaats van de PFU.

Als u voor deze optie kiest, hangt het belastingtarief op uw inkomen af ​​van uw marginale belastingtarief (MTR), d.w.z. de belastingschijf waarin u zich bevindt. De inkomstenbelastingschaal bevat vijf:

• 0% (minder dan € 11.294)

• 11% (van €11.295 naar €28.797)

• 30% (van €28.798 naar €82.341)

• 41% (van €82.342 naar €177.106)

• 45% (ruim € 177.106)

De belastingen op uw vermogensinkomen zijn dus inkomstenbelasting van Als u wilt weten wat uw huidige TMI is, bekijkt u uw meest recente belastingaanslag.

Hoe weet u welke optie het meest voordelig is?

Standaard worden overgedragen inkomsten belast door de PFU.

Als uw marginale belastingtarief hoger is dan 12,8%, verander dan niets; de PFU (of vlaktaks) is goed voor u. Als uw TMI bijvoorbeeld 41% bedraagt, wordt uw overgedragen inkomen belast tegen maximaal 30% bij een PFU, vergeleken met 58,2% (41% + 17,2%) bij een volumebelasting.

Aan de andere kant, als uw marginale belastingtarief lager is dan 12,8%, heeft u er alle belang bij om naar het belastingtarief te vragen. Als uw TMI bijvoorbeeld 11% bedraagt, wordt uw overgedragen inkomen belast tegen 30% bij een PFU, vergeleken met 28,2% (11% + 17,2%) bij een volumebelasting. Een gat is handiger als u niet onderworpen bent aan inkomstenbelasting.

READ  De sportwagen werd vernield bij een ongeval in Arpagon-sur-Cer en twee mannen liggen in het ziekenhuis

Hoe belasting op schaal aanvragen?

Wanneer u uw belastingaangifte online indient, voert de administratie een automatische simulatie uit. Als de mogelijkheid om de belasting breed toe te passen voor u handiger is, wordt u via een bericht geïnformeerd en wordt u uitgenodigd het vakje aan te vinken met het verzoek om deze belasting toe te passen. Dit is de 2OP-doos. Je kunt dit desgewenst ook zelf buiten de simulatie controleren.