Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Met deze tweet maakt Elon Musk van Jeff Bezos een vijand

Elon Musk plaatste vanmiddag op Twitter een tweet die niet vertrouwelijk was. De miljardair aan het roer van Tesla en SpaceX heeft Amazon-oprichter Jeff Bezos scherp bekritiseerd vanwege zijn vervelende neiging om plannen te dwarsbomen Starlink satelliet internet, in volledige publicatie.

In een bericht geplaatst na het delen van een artikel door computermagazine “Amazon dringt er bij FCC op aan om SpaceX’s plan voor Starlink van de tweede generatie uit te sluiten”, schreef Elon Musk:

“Het blijkt dat Besos met pensioen is gegaan om een ​​fulltime juridische actie tegen SpaceX te starten…”

Elon Musk, het gezicht van Jeff Bezos, en het gezicht van Starlink Cyber ​​​​Systems

In de brief wordt melding gemaakt van het vertrek van Jeff Bezos als CEO van Amazon op 5 juli, vervangen door Andy Gacy, de voormalige CEO van AWS (Amazon Web Services). Elon Musk had het liever over een “pensioen” dat hem genoeg tijd gaf om een ​​juridische strijd tegen SpaceX aan te gaan.

Die strijd betreft in het bijzonder Starlink, toen Kuiper Systems, het satelliet-internetbedrijf van Jeff Bezos, er deze week bij de FCC op aandrong om het verzoek van SpaceX voor een vergunning voor zijn binnenkort te verschijnen nieuwe satellieten af ​​te wijzen.

Begin augustus is Blue Origin (Jeff Bezos Airlines) viel ook NASA aan door kritiek te uiten op zijn keuze om de exclusiviteit van zijn contract om astronauten naar de maan naar SpaceX te sturen, toe te kennen.

READ  Vorige SNCM Overname: Voogdij is opgeheven, maar sommige zullen resulteren in een dagvaarding voor een onderzoeksrechter

De laatste klacht over Starlink-satellieten is duidelijk bedoeld om te proberen het schema van SpaceX te veranderen en het achter zich te laten. Jeff Bezos en zijn team hebben een punt bedacht dat een probleem zou kunnen vormen voor SpaceX: orbitale planning.

Toekomstige Starlink-machines presenteerden twee verschillende mogelijkheden in een baan om de aarde, waarop Maria Dodson Schumann, juridisch adviseur van Amazon-dochter Kuiper Systems, reageerde:

“De nieuwe benadering van SpaceX om twee elkaar uitsluitende configuraties aan te vragen is in strijd met de regels en de openbare orde van de Commissie en we dringen er bij de Commissie op aan dit amendement te verwerpen.”.

Amazon heeft nog geen satelliet gelanceerd met behulp van zijn Kuiper, maar zou graag willen dat SpaceX zich zonder verdere vertraging aan een enkele baan om de aarde bindt. Het probleem van potentieel ruimtepuin in een reeds verzadigde lage baan om de aarde wordt aangegeven.

“Als gevolg hiervan moet het Comité zijn regels handhaven, het SpaceX-amendement verwerpen en SpaceX uitnodigen om zijn amendement opnieuw in te dienen na het selecteren van een enkele configuratie voor zijn tweede generatie systeem.”, s’roep Maria Dodson Schumann uit.