Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een jaar na de lancering in Frankrijk wint 5G snel terrein

Analyse – Na een moeizame start heeft de nieuwe generatie mobiele telefoons snelheidsrecords gebroken. Er beginnen grote toepassingsgebieden te ontstaan, zoals gezondheid, transport en robotica.

5G breekt nieuwe records in Frankrijk. Geen nieuwe generatie mobiele telefoons heeft zo’n snelle verspreiding gezien. Iets minder dan een jaar na de toewijzing van 5G-frequenties installeren operators in hoog tempo hun nieuwe netwerken. Bouygues Telecom, Free, Orange en SFR hebben nu in totaal 28.000 5G-antennes in het gebied. Het duurde vier jaar voordat 4G, gelanceerd in 2012, dit niveau bereikte. “5G rolt beter en sneller uit dan verwacht. Dit gaat op geen enkele manier ten koste van ons beleid om 4G en glasvezel uit te rollen in Frankrijk. precies het tegenovergestelde. Het 5G-netwerk zou dit jaar de landelijke gebieden moeten bereiken. Het is een planningstool voor landgebruik”, bevestigt Cedric O, Staatsminister voor Digitaal en Communicatie.

Orange claimt al 30% van de bevolking te dekken met 5G als het gratis claimt “Het grootste netwerk van Frankrijk”. Bouygues Telecom van zijn kant streeft naar “Dekt 60% van de bevolking hier

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 84% om te ontdekken.

Je vrijheid ontwikkelen is je nieuwsgierigheid ontwikkelen.

Lees je artikel verder voor 1 euro voor 2 maanden

Al geabonneerd?
Log in

READ  Ze hebben de nieuwe luchtloze banden getest (en ze vonden het niet leuk)