Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Met deze kleine robotvingers kunnen mensen met insecten communiceren

Deze precisie-instrumenten zorgen voor een veilige interactie met insecten. De mogelijkheden van deze uitvinding zijn eindeloos.

De vingers Mensen zijn duidelijk te oud om veilig met insecten om te gaan, maar technologie zou ons een complexere optie kunnen bieden. Wetenschappers van de Ristumeikan University hebben ontwikkeld “microvingers” dankzij zachte robots waarmee mensen in contact kunnen komen met insecten. Met een lengte van slechts 1,20 cm en een breedte van 3,5 mm combineren deze kleine vingers vloeibare metalen druksensoren en “spieren” uitgerust met luchtballonnen om voldoende kracht te leveren om een ​​insect aan te raken zonder het te schaden. De menselijke operator bestuurt de kleine hand met automatische versterking.

Deze precisie-instrumenten zorgen voor een veilige interactie met insecten

Om deze technologie te testen, gebruikten de onderzoekers een microvinger om de reactiekracht van de poten en romp van de pissebedden te meten. De beenkracht van dit wezen van 10 millinewton kwam overeen met eerdere schattingen – een aantal dat de wetenschap tot op heden nooit rechtstreeks heeft kunnen verifiëren.

Deze technologie kan nuttig zijn voor het bestuderen van krachten insecten. Het team van onderzoekers beschouwt hun uitvinding echter als nuttig voor andere interacties op microscopische schaal, met name met behulp van augmented reality-brillen die een nauwkeuriger en gedetailleerder zicht zouden opleveren. Toekomstige versies kunnen wetenschappers ooit helpen om er rechtstreeks mee om te gaan bacteriën en andere virussen.

De mogelijkheden van deze uitvinding zijn eindeloos

De uitdaging, zoals bij veel wetenschappelijke uitvindingen zoals deze, is nu hoe deze ontdekking te vertalen in een praktisch product. Het Ritsumeikan-team waarschuwde dat dit slechts een proof of concept en een ‘representatieve studie’ is. Het kan nog heel lang duren voordat deze technologie volledig kan worden getest, laat staan ​​in aanmerking komt voor massaproductie. Het laat ons in ieder geval dromen van een toekomst waarin mensen op een heel natuurlijke manier kleine dingen kunnen oppakken.

READ  Maar wat is deze mysterieuze app die Microsoft aan het voorbereiden is voor Windows 11?