Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Met Apple wil Fnac Darty een nieuwe stap zetten

DONDERDAG PRO // Aan het begin van het jaar werkte de Fnac Darty-groep samen met Apple om de eerste externe reparateur van iPhones, iPads en Apple Watches in Frankrijk te worden. Vincent Jovelt, Director of Services and Operations bij FNAC d’Arte, onthult de problemen met betrekking tot deze alliantie.

Fnac Darty, een gigant in de distributie van elektronische en culturele producten, maar ook van huishoudelijke apparaten, kan rekenen op iPhones, iPads, MacBooks en alle andere Apple-producten om zijn klanten aan te trekken. Maar aan het begin van het jaar kreeg de relatie tussen de Franse groep en het appelmerk een nieuwe dimensie. “Apple en Fnac Darty, het is een lang verhaal. Wij zijn de eerste en belangrijkste partner van Apple in Frankrijk. Wat recent is, is dat we een samenwerking hebben aangegaan met Apple op het gebied van diensten, met name op het reparatiegedeelte “Zegt Vincent Jovelt, Director of Services and Operations bij FNAC d’Arte.

De Franse groep, de toonaangevende distributeur van Apple-producten in Frankrijk, heeft al een vennootschap Met Cupertino Corporation om de eerste externe reparateur voor iPhone, iPad en Apple Watch te worden. Op grond van deze overeenkomst sluit Fnac Darty zich aan bij een Apple Authorized Service Center (CSAA), waardoor het dezelfde diensten kan leveren als de Apple Store.

Partnerschap stimuleert acquisitie van WeFix

De samenwerking is een kans voor het bedrijf onder leiding van Enrique Martinez om te profiteren van de overname drie jaar geleden van smartphonereparatiebedrijf WeFix. “Wat we op smartphones hebben gemist, is een snelle oplossing”, zet Vincent Jovelt uiteen om deze overname te rechtvaardigen. Achter de laatste ging Fnack Darti’s wens om zich te vestigen verborgen hoeken In elke groepswinkel. Vandaag de dag is WeFix, dat 400 werknemers heeft en 30.000 reparaties per maand claimt, te vinden in meer dan 140 verkooppunten.

Adverteren, uw inhoud gaat hieronder verder

Als onderdeel van de samenwerking met Apple heeft WeFix nu toegang tot verschillende componenten en vervangende onderdelen van het bedrijf Cupertino. Dit zorgt voor traceerbaarheid van interne componenten en stelt de consument gerust wanneer zijn apparaat wordt gerepareerd. Daarnaast moeten WeFix-teams training krijgen in kennis van en omgaan met Apple-tools.

READ  Als er een groene of oranje stip boven aan het scherm verschijnt, is je apparaat mogelijk gehackt

Naast de reparatiecomponent geeft het Franse merk aan dat Fnac Darty-winkels nu AppleCare en verzekeringen kunnen aanbieden Gemaakt door Apple. De groep zegt dat het een aanvulling zal zijn op wat het al biedt bij de verkoop van smartphones, met een doel “Vereenvoudig de customer journey en centraliseer de verschillende fasen van hun beleving”. Het driekleurige bedrijf repareert nu al 2 miljoen elektrische en elektronische producten per jaar en streeft naar 2,5 miljoen in de nabije toekomst.

Darty Max, de andere pijler in dienstverlening van de groep

De samenwerking met Apple maakt deel uit van de door Fnac Darty gepubliceerde strategie om zijn dienstenaanbod uit te breiden. Dit is vooral afhankelijk van Darty Max, een service die in 2019 werd gelanceerd om hun apparaten onbeperkt te repareren voor een maandelijks abonnement. Het aanbod, dat nu meer dan 500.000 abonnees heeft, werd verrijkt met video-assistentie zodat de klant één keer per jaar met technici kan evalueren welk onderhoud is uitgevoerd of welke interventies zullen worden uitgevoerd.

Deze aanpak is erop gericht de levensduur te verlengen door zoveel mogelijk storingen te voorkomen. Er staat veel op het spel, aangezien Fnac Darty beweert dat 47-70% van de storingen en verzoeken om garantieondersteuning worden veroorzaakt door gebrek aan onderhoud of oneigenlijk gebruik. Deze preventieve onderhoudsservice is sinds 12 mei beschikbaar in het Darty Network en zal vanaf 16 juni beschikbaar zijn in de Fnac-winkels. Het bereik moet bijdragen aan het doel van de groep om tegen 2025 2 miljoen Darty Max-abonnees te bereiken.

Canal+, een show waar niet alleen mensen blij van worden

Au-delà de l’accompagnement du client on le volet de la réparation, Fnac Darty, qui a passé en 2021 la barre des 8 milliards d’eurs de ventes, lui voorstel d’autres offres au moment du en passage caisse pour améliorer son expertise. Maar dit heeft niet altijd het gewenste effect … en niet voor niets klagen veel klanten al enkele weken over het vinden van zichzelf De kracht van abonnees in Canal +.

READ  Astronaut beschuldigd door Rusland van sabotage van het internationale ruimtestation

Klagen is bijna altijd hetzelfde. Na aankoop bij Fnac of Darty is de klant voor de volgende 24 maanden verbonden aan Canal+, zonder mogelijkheid tot opzegging. “We sturen sms-berichten naar de klant om hem te waarschuwen en informeren hem op het moment van aanmelding … we doen ons best om ervoor te zorgen dat een dergelijke situatie niet gebeurtVincent Jovelt bevestigt. Het woord van een klant is heilig, dus als hij ons vertelt dat hij niet tevreden is, nemen we het letterlijk als goud.”

Adverteren, uw inhoud gaat hieronder verder

Adverteren, uw inhoud gaat hieronder verder