Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Mercedes is het eerste merk dat ChatGPT in zijn auto’s introduceert, maar waarom precies?

Mercedes is het eerste merk dat ChatGPT in zijn auto’s introduceert, maar waarom precies?

Ongeveer een miljoen Mercedes-Benz-voertuigen in de VS die zijn uitgerust met het MBUX-infotainmentsysteem, krijgen toegang tot de spraakassistent-update met ChatGPT. Chatbot-integratie belooft de manier waarop we omgaan met ons voertuig te veranderen.

Mercedes-Benz is van plan om ChatGPT als spraakassistent in zijn auto’s te integreren, waardoor bestuurders verschillende gesprekken kunnen voeren zonder hun ogen van het stuur of de weg te halen. De update zal beschikbaar zijn op meer dan 900.000 voertuigen in de Verenigde Staten die zijn uitgerust met het MBUX-infotainmentsysteem.

Mercedes zegt dat chauffeurs details over hun bestemming kunnen opvragen, receptsuggesties kunnen ontvangen of complexe vragen kunnen stellen via de chatbot. De update wordt vanaf 16 juni geactiveerd door het spraakcommando “Hey Mercedes, ik wil deelnemen aan het bètaprogramma”.

De update wordt vervolgens draadloos en gratis geïnstalleerd, waardoor de mogelijkheden van de bestaande spraakassistent van het bedrijf via ChatGPT worden uitgebreid. Zoals het bedrijf in een persbericht zegt, zou de update bestuurders in staat moeten stellen om met hun MBUX-spraakassistent te communiceren via een “natuurlijker dialoogformaat”.

Bovendien helpt de ChatGPT-integratie de noodzaak weg te nemen om bepaalde zinnen te onthouden om functies te activeren. Sommigen maken zich echter zorgen over de mogelijke afleiding die dit op den duur kan veroorzaken.

Microsoft, dat bètatesten ondersteunt via zijn Azure-cloudplatform, wijst op de uitgebreide taken die ChatGPT Mercedes-Benz-stuurprogramma’s biedt. Sommigen vragen zich echter af of deze functie echt nuttig zal zijn of dat het afgeleid rijden alleen maar zal vergroten.

Sommigen proberen premiumfuncties te “jailbreaken”.

Hoewel Mercedes-Benz ernaar streeft de ervaring van zijn gebruikers te verbeteren, kunnen sommigen baat hebben bij het ontgrendelen van hun voertuig om toegang te krijgen tot extra functionaliteit.

Sommige gebruikers proberen misschien ChatGPT te gebruiken om het controversiële “Acceleration Boost”-abonnement van het bedrijf te ontgrendelen, dat $ 60 per maand kost om zijn elektrische auto’s te overklokken.
Laat u niet misleiden: tips voor het identificeren van door AI gegenereerde afbeeldingen
Nieuwe autofabrikant Mercedes-Benz zegt dat het “de prestaties van het voertuig nauwlettend in de gaten houdt” en “de prestaties van het voertuig nauwlettend in de gaten houdt”.

Dat beweert Mercedes-BenzHet houdt potentiële risico’s nauwlettend in de gaten en het systeem zal voortdurend worden verbeterd ten voordele van alle klanten, waarbij een verantwoorde benadering van generatieve AI-oplossingen een topprioriteit is voor Mercedes-Benz.“.

In ieder geval beloven deze nieuwe functies de manier waarop we omgaan met onze auto’s te veranderen, maar alleen de tijd zal uitwijzen of de integratie van ChatGPT in Mercedes-Benz auto’s een echt succes zal worden of dat er nieuwe controverses zullen ontstaan ​​rond het gebruik ervan.

READ  Ontdekking van uitzonderlijke fossiele afzettingen