Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Mercedes-AMG-GT, de GT is veelzijdiger

Mercedes-AMG-GT, de GT is veelzijdiger

Mercedes-Benz AG – Communicatie en marketing / Mercedes-Benz AG

Nieuw – Met toegang tot het vierwielaandrijvingssysteem en de 2 + 2-architectuur verbreedt de tweede generatie van de AMG-supersportwagen zijn doel.

Nog steeds in eigen huis ontworpen in Affalterbach, de tweede generatie van de sportcoupé Mercedes De AMG-GT evolueert veel meer dan zijn silhouet doet vermoeden. In negen jaar tijd hebben de lijnen hetzelfde uiterlijk behouden met de achterklep en de oneindige motorkap vooraan, maar de vormen zijn agressiever. De voorkant neemt de massieve AMG-grille over, die wordt doorkruist door verticale spijlen en luchtinlaten aan de uiteinden. Aerodynamica was van bijzonder belang en profiteerde enorm van de bijdrage van de concurrentie.

Mercedes-Benz AG – Communicatie en marketing / Mercedes-Benz AG

De aerodynamische voorlip, dorpels, achterdiffusor en achterspoiler met vijf standen, afhankelijk van de versnelling en snelheid, werken samen om de auto naar de grond te brengen. De nieuwe generatie van de AMG-GT profiteert duidelijk van een verlengde wielbasis van 2,70 meter, terwijl de lengte met 180 mm is vergroot tot 4,72 meter. De nieuwe coupé is met 50 mm verbreed tot 1,98 m en is met 70 mm in hoogte toegenomen (1,35 in plaats van 1,28 m). Het resultaat: de AMG-GT zal de vorig jaar gelanceerde coupéversie van de AMG-SL kunnen passeren, waarmee hij veel technische elementen deelt, met name het aluminium platform. De coupé is 20 mm langer dan de roadster, maar ook breder. Net als de SL biedt de GT plaats aan vier personen. Toegegeven, de achterstoelen maken deel uit van de optionele software en zijn eigenlijk alleen maar probleemoplossing.

READ  Het elektriciteitsnet, internetstoringen en de aurora borealis: wat zal de impact zijn van zonnevlammen en aardmagnetische stormen die deze week op aarde worden verwacht?
Mercedes-Benz AG – Communicatie en marketing / Mercedes-Benz AG

Met de SL deelt de GT ook het passagierscompartiment en met name het dashboard en met name het digitale instrumentendisplay en de centrale verticale plank met daarin het multimediasysteem.

Onder de motorkap vinden we, niet verrassend, een AMG twin-turbo 4-liter V8. Hij is verkrijgbaar in twee versies: de AMG 63 met 585 pk en de AMG 55 met 476 pk, beide gekoppeld aan de AMG 9-traps automatische versnellingsbak. Deze twee versies halen de 100 km/h in respectievelijk 3,2 seconden en 3,9 seconden. Mercedes kondigt een gewicht van 1.970 kilogram aan voor zijn nieuwe sportwagen die standaard de eerste 4Matic + vierwielaandrijving krijgt.

Mercedes-Benz AG – Communicatie en marketing / Mercedes-Benz AG

De nieuwe AMG Coupé, gelanceerd in de eerste helft van 2024, heeft aan veelzijdigheid gewonnen en is duidelijk gericht op klanten van Porsche 911. De twee stoelverhogers kunnen met een knop worden ingeschoven om het laadvolume te vergroten.